• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
 Jack Straw`a Cumhuriyet Nişanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Birleşik Krallık içişleri, dışişleri, adalet eski bakanı ve milletvekili Jack Straw`a Cumhuriyet Nişanı sundu.

Tarabya Köşkü`ndeki tören, iki ülkenin milli marşları ve Jack Straw`a Cumhuriyet Nişanı verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, devlet başkanları haricinde zevata verilen Türkiye`nin en büyük nişanı olan Cumhuriyet Nişanı`nı, Straw`a sunmaktan onur duyduğunu ifade etti.

``Jack Straw, bizim kuşağımız içinde `devlet adamı` vasfını haiz ender siyasetçilerden biridir`` diyen Gül, Straw`ın 1974`te başlayan ve halen kesintisiz olarak sürdürdüğü siyasi hayatını gerek muhalefette gerekse iktidarda, kamu hayatının her alanında, ülkesine ve insanlığa hizmete adadığını, içişleri ve güvenlikten dış politikaya, adaletten sosyal meselelere kadar pek çok konuda Birleşik Krallık`ta ve uluslararası arenada liderlik sağladığını anlattı.

Siyasi kariyeri boyunca çok kültürlülüğe değer veren Straw`un, İslam alemine ve Müslüman topluluklarına samimiyetle ve dostça yaklaşan bir siyasetçi olduğunu dile getiren Gül, ``Jack, ırkçılık, Antisemitizm ve islamofobiyle mücadele bakımından Avrupa`da en çok ihtiyaç duyulan ortak vicdana sahip bir demokrattır. Ayrıca, demokrasi, hak ve adaletin tüm dünyada kök salması için mücadele eden bir politikacıdır`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir