• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İhsanoğlundan İslam Dünyasına Filistin Sitemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil polisinin geçen hafta Mescid-i Aksa`ya yaptığı baskın, Müslüman kamuoyunda geniş bir tepkiye yol açtı. İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Mescid-i Aksa`daki gerilimde sessiz kalan İslâm ülkelerine sitem etti.

İhsanoğlu, Mescid-i Aksa`ya düzenlenen saldırı ile ilgili şu ifadeleri kulandı:
"İsrail`in Mescid-i Aksa`ya saldırısı ilk değil. Bu son olmayacak maalesef. Çünkü Mescid-i Aksa`nın maruz olduğu saldırılar çoğaldı ve çok yönlü oldu. Yani Mescid-i Aksa İsrail işgal güçlerinin çizmeleri altında birkaç defa çiğnendi. Oraya girmeye hakkı olmayan insanlar oraya tecavüz ettiler. Altında oyuntular yapıldı, kazıntılar yapıldı ve Mescid-i Aksa`nın temelleri sarsılmaya başladı. Orada evham üzerine kurulu mabedleri araştırıyorlar. E, bu sefer tabii o yetmiyormuş gibi Mescid-i Aksa`yı ikiye ayırıp bir kısmını Müslümanlara, bir kısmını Musevilere ayırma gibi bir tarihi temeli olmayan meşruiyet zemini olmayan yeni bir hedefe yönelik çalışmalar yapılıyor ve bunun karşısında bütün dünya -İslam dünyası dâhil olmak üzere, bunu söylemek mecburiyetindeyim; seyirci kalıyor. Biz açıklamalar yapıyoruz. Açıklamalar dışında birşey yaptığımız yok. Onu da herkesin bilmesi lazım. Şimdi mesela bizim Kudüs ile ilgili bir komitemiz var. Bu komitemiz on seneden beri toplanamadı. Komiteyi toplantıya dâvet ediyoruz. Geçen bir kaç gün önce Filistin devlet başkanı Abbas beni aradı ve bu konu üzerinde konuştuk. Biz şimdi onu toplantıya çağırdık, gelmesini bekliyoruz. Bu meseleyi devlet liderlerinin önlerine taşıyacağız ve onlardan karar bekliyoruz. Biz teşkilat olarak elimizden geleni yapıyoruz ama bizim bir kararı fiiliyata dönüştürme mekanizmalarımız yoktur bu ancak devletler vasıtasıyla olur. Bunu da ben kamuoyuna açıklamak isterim."


İhsanoğlu, Mescid-i Aksa`daki işgal ve gerginliğin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`ne götürülmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir