• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Engelliler Taksimetreyi Görmese de Duyacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Altı Nokta Körler Derneği ile Taksinet A.Ş, görme engellilerin taksi hizmetini daha rahat almaları için taksimetre protokol antlaşmasını Dernek Başkanı Mustafa Demirok ile Taksinet A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birtan Pabuçcu imzaladı.

Derneğin Şişli şubesinde imzalanan antlaşma kapsamında görme engelliler taksi hizmetini daha güvenli ve sorunsuz alacak. Proje kapsamında bu teknoloji ile müşteriye en yakın taksi hemen yönlendirilecek. Görme engelliler seyahat yaparken önlerindeki LCD panel aracılığı ile gideceği yeri, taksi plakasını, belli periyot aralıkları ile taksi ücretini sesli dinleyebilecek. Müşteri isterse ödemeyi kredi kartı yada Taksinetkartla yapabilecek. Anlaşmaya göre dernek üyeleri taksi hizmetinde %10 indirim alabilecek

Dernek Başkanı Demirok, görme engellilerin taksi hizmeti alırken güven sorunu yaşadıklarını belirtti. Görme sorunlarından dolayı istismar edildiklerini ifade eden Demirok, "Daha önce Taksi kullanırken yolum uzatıldı. Beş liraya gideceğim yere 15 liraya gittim. Üstelik 20 lira diye yüz lira uzatmışım. Bana 20 lira üstü verildi. Bunun dışında telefonu unuttum ve bulamadım. Bu sistemle taksilere binerken güven sorunu yaşmayacağız." dedi.

Avrupa`da kullanılan bu sistemin Türkiye`de kullanılması değerlendiren Birtan Pabuçcu ise, "Amacımız kaliteli hizmet vermek olsa da bu proje sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendirilmeli." şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir