• DOLAR 32.25
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2443.801
  • ...
SON DAKİKA
Batı İllerine Kurbanlık Hayvanların Sevki Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü`ne başvuran büyük ve küçükbaş hayvan sahipleri, gerekli işlemleri yaptıktan sonra, satmak üzere hayvanlarını batı illerine götürmeye başladılar.

 

Kurban Bayramı`na az bir süre kalmasına karşılık Doğu illerinden olduğu gibi Bingöl`den de batı şehirlerine götürülmeye başlanan hayvan sayısında artış yaşandığı görüldü.

 

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Fuat Berdibek, \"Bingöl`den Batı illerine kurban bayramına kadar 3 ile 4 bin küçük ve büyükbaş hayvanın gönderilebileceği tahmininde bulundu.

 

Ayrıca hayvanların sevk raporu, şap aşısı makbuzu ile pasaportlarını ve küpe numaralarını kontrol ettiklerini ifade eden Berdibek, daha sonra ise hayvanların sağlıklı olup olmadıklarının kontrol edildiğini, tüm bu evraklar hazır olunca, il dışına çıkacak hayvanların son bir veteriner kontrolünden geçtikten sonra il dışına çıkarılabileceğini söyledi.

 

Besiciler Umutsuz
Bingöl`ün Solhan ilçesine bağlı Sülünkaş (Umeran) köyünde çiftçilik ve besicilik yapan Seyithan Gülnaz ise, büyükbaş hayvanlarını İstanbul a götüreceğini belirterek, \"Bu sene kurbanlık fiyatları düşük. Araba nakliyesi çok pahalı. Hayvan fiyatları da geçen yıla göre düşük. Her şeye rağmen yola koyulduk gidiyoruz. Allah`tan umut kesilmez\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir