• DOLAR 32.222
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2453.41
  • ...
Başbakan`ın MÜSİAD Fuarı Konuşmasından Satırbaşları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın konuşmasından satırbaşları;

MÜSİAD Anadolu insanının neler başarabileceğini ortaya koydu.İşadamlarının sergilemiş olduğu tutumdan dolayı Müsiad`ı bir kez daha tebrik ediyorum. MÜSİAD`ın düzenlediği 14. fuar daha da büyüyerek daha başarılı bir hale geldi. bu yıl ki fuara 86 farklı ülkeden işadamları katılıyor. MÜSİAD`ın fuarı büyüyerek bu hale geldi.

Bu fuarın İstanbul`da düzenleniyor olması da oldukça önem teşkil ediyor. Şehr-i İstanbul, kapısını gelen herkese açtı.

İstanbul medeniyetleri buluşturuyor ve barıştırıyor. Sizlerin bu imkanı kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Bugün bir çok şirket merkezini İstanbul`a taşıyor. İstanbul`u finans ve kültür merkezi yapmak için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Biz emin olan ve doğruluktan ayrılmayan ticaret ehlinin salihlerle, şehitlerele bir gören emre mutabıkız.

Ticari ilişkileri sınırlara hapsetmek mümkün değildir. İslam dünyasının kendi arasında yaptığı ticaret ne yazıkki düşük seviyelerde.

Dünya nüfusunun yüzde 22`sini oluşturan müslümanlar olarak aradaki ilişkileri geliştirmek zorundayız. Sadece ekonomi alanında değil sosyal, siyasal yardımlar da yapmalıyız.

Aranızda bulunan akademisyenlerden bu konu hakkında yeni fikirler üretmesini bekliyorum.

Katılımcıların dünyada yaşanan krizi fırsata çevirmelerini bekliyorum. İslam toplumları ekonomik sorunları çözecek yeni yöntemler geliştirmeli.

Kardeşlerim, sizlerden rica ediyorum; coğrafyanız neresi olursa oldun dünyanın neresinde bir felaket varsa kardeşlerimizin maruz kaldığı sıkıntılar konusunda gereken hassasiyeti göstermek zorundayız. Arakan`da zülme maruz kalan kardeşlerimize bakmak bizim boynumuzun borcu..

Küresel ekonomideki mevcut aktörlerin aslında o kadar güçlü olmadığını hepimiz gördük. Türkiye olarak bir dünyanın dört bir yanında gurur kaynağı olduk.

Batılı ülkeler artık bizim ülkemizde iş adamlarıyla çalışmak istiyorlar. Gelişmiş ülkeler bizi artık gıptayla takip ediyor.

Dünyadaki en büüyk büyüme rakamlarının birini elde etmiş bulunuyoruz Çin`le birlikte. Ekonomik performansımıza bakarak bunu daha da yükselteceğiz.

Yine bu dönemde ihracatımızı 36 milyar dolardan 2147 milyar doalr seviyesine çıkardık.

Tüm ihracatçı kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

2012 turizmde de en iyi yılımız oldu. Merkez Bankası`nın rezervi 27, 5 milyon dolardı şimdi ise 112 milyon dolara ulaştı. Yeterli mi değil. 2023`te Merkez Bankası`nın rezervi trilyonlara yükselecek.Enflasyonda gelinen nokta da belli.20223 için kenidmize yeni hedefler belirledik.

Biz ekonomide ulaştığımız bu düzeyi sizlerle devam ettirmek istiyoruz. Sizlerden yol arkadaşlığını istiyoruz, sözden çok uygulamaya geçirelim istyioruz. Birlikte kalkınalım istiyoruz.

Dünyanın her yerine şefkat elimizi uzatıyoruz. Türkiye olarak geçen yıl yurtdışına yaptığımız hibe 1, 5 milyar doalrı aştı.

10 yıl önce alan eldik artık veren eliz. Arakan`a gittiğimizde orada yaşananları görmezden gelemedik. Çünkü bu bizim inancımızın gereğidir. Müslümanlar için gittiğimiz yerlerde Müslüman olmayanlara da elimizi uzattık.

Bu yardımları yaparken orada niye bulunudğumuzu da unutmadık.biz mağdurun diline,dinine bakmayız bu anlayış bize Osmanlı`dan yadigardır.İnsani hassasiyetler konusunda asla ayrımcılık için de olmadık.

Sevgili Kardeşlerim, ben bu güzel buluşmayı sağlayan MÜSİAD`a bir kez daha teşekkür ediyorum. Fuarın başarılı geçmesini diliyor, hepinizi saygıyla kucaklıyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir