• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Kadınlardan Hamas ve El Fetih`e Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Kızılhaç binası önünde Filistinli birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı eylemde konuşan Birlik Başkanı Müna Ebu Gaben, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak adına Hamas ve Fetih`i aralarındaki anlaşmazlıklara son vermeye çağırdı.

Bu eylemin bir ilk olmadığına işaret eden Ebu Gaben, ``Filistin halkı, İsrail`e karşı direniş mücadelesi veriyor, kendi içimizdeki bölünmelere karşı değil. Gazze ve Ramallah hükümetleri aralarındaki bölünmeye son verene dek her salı gösteri düzenleyeceğiz`` diye konuştu.

Hamas hareketinden İsmail Heniye`nin Başbakanlık görevini yürüttüğü Gazze Hükümeti, 2006 yılında düzenlenen seçimlerde meclisteki sandalyelerinin çoğunu kazanmıştı. Ancak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 2007 yılında Heniye hükümetinin Gazze`yi yönetmesine karşı çıkmış ve eski Maliye Bakanı Selam Feyyad`ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Hamas, Feyyad`ın kurduğu hükümeti meclisten güvenoyu almadığı gerekçesiyle reddetmiş, bunun üzerine Filistin`de yönetim Fetih hareketinin Ramallah ve Hamas`ın kontrolündeki Gazze hükümeti olmak üzere ikiye ayrılmıştı.

Filistin Kadınlar Genel Birliği, Filistin bağımsızlık mücadelesi sürecinde Filistin Kurtuluş Örgütü`ne (FKÖ) bağlı olarak 1965`de kuruldu. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir