• DOLAR 32.543
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2487.86
  • ...
Yapımcıyı Öldürene 300 Bin Dolar Ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Demiryolları Bakanı Gulam Ahmed Bilur`un başına 100 bin dolar ödül koymasının ardından, Afganistan`da bir İslam alimi de Hz. Muhammed (sav)`e hakaret içeren filmin yapımcısının başına 300 bin dolar ödül koydu.

İslamiyet ve Hz. Muhammed (sav)`e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin 14 dakikalık bölümünün Temmuz ayında video paylaşım sitesi Youtube`da yayınlanması, Ortadoğu`da protesto gösterilerine yol açmış ve Libya`nın Bingazi kentinde ABD Konsolosluğu önünde düzenlenen protesto sırasında çıkan olaylarda Büyükelçi Christopher Stevens ile 3 Amerikalı ölmüştü.

2002 yılında ismini Mark Basseley Youssef olarak değiştiren filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula 27 Eylül`de tutuklanmıştı.

ÖLDÜRENE 100 BİN DOLAR ÖDÜL

İslam alimi Mir Faruk Hüseyni, film yapımcısını öldüren kişinin yanı sıra Hz. Muhammed (sav)`in karikatürünü çizeni öldürene de 100 bin dolar ödül vereceğini belirtti.

Hüseyni, dini değerlere kimsenin hakaret etme hakkının olmadığını söyledi.

Afganistan`ın farklı illerinde Hz. Muhammed (sav)`e hakaret içeren filme tepki amaçlı protestolar düzenlenmişti, şimdi de ilk kez bir alim tarafından film yapımcısını öldürene ödül vaat ediliyor. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir