• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Ban Ki Moon Suriye Tehlikesine Dikkat Çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Dünya Demokrasi Forumu toplantılarında yaptığı konuşmada “Suriye-Türkiye sınırında artan gerginliğin ve bu krizin Lübnan üzerinde yapacağı etkinin son derece tehlikeli olduğunu” söyledi.

Fransa`nın Strasbourg kentinde düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu`nda açıklamalar yapan BM Genel Sekreteri, iki ülke arasında gerçekleşen top atışlarının “küresel sonuçları olan bölgesel bir felaket” olduğunu belirtti.

Suriye hükümetine ve muhalefet güçlerine yapılan silah yardımları konusundaki endişelerini de dile getiren Ban Ki-Moon, silah yardımında bulunan ülkelerin bunu yapmayı durdurmaları gerektiği uyarısında bulunarak, “Askerileşme, durumu sadece kötüleştirmektedir” dedi.

ZARAR VERMEK YERİNE ZENGİNLEŞTİRMELİLER

Forumda konuşma yapan bir başka önemli isim olan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thornbjorn Jagland, “Birbirlerine zarar vermek yerine, birbirlerini zenginleştirecek bir yol bulmalılar” ifadelerini kullandı.

Jagland, “Anlaşma ve ılımlılık, bugünün dünyasında en önemli değerlerden birisi ve ben dünya üzerindeki başlıca dinlerin, anlaşma ve ılımlılığın gerçek olduğu bir çevre oluşturmada büyük bir potansiyele sahip olduklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Nobel Barış Ödülü sahibi ve “Arap Baharı”nın bir parçası olarak görülen Yemen Ayaklanması’nın bir lideri olan Yemenli Tevekkül Karman ise, “Yalnızca adalet istiyoruz. Bunu barış ve istikrar adına istiyoruz çünkü istikrar, adalet ve barış bir arada işliyor. Dünya ulusları olan sizler, belirttiğiniz iyi niyetleri, gerçekten kastettiğinizi kanıtlamalısınız” açıklamalarını yaptı.

“Suriyelilerin her gün çektiği bu ızdırabın sonlandırılması için yardım etmeliyiz. Suriyeli insanların çektiği acılar hala çok derin ve vicdanımız da bu sebepten dolayı sızlıyor” diyen Karman, “İnsanoğlu bugün büyük acılar çekiyor ve biz bir an önce harekete geçmeliyiz. Tek istediğimiz şey merhamet edilmesi” ifadelerinde bulundu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir