• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Kurban Bayramı`nda Tatil Süresi Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina`da toplandı. Bakanlar Kurulu`nun ana gündem maddesini ise Akçakale ve Hatay`a düşen top mermileri oluşturuluyor.

Hemen hemen her gün bir top mermisinin Türkiye tarafına düşmesi ile birlikte Meclis`te çıkarılan sınır ötesi harekat tezkeresi ele alınarak, son gelişmeler ve muhtemel atılabilecek adımlar masaya yatırılacak. Terörle mücadelenin de ela alınması beklenen Bakanlar Kurulu`nda, TSK`nın PKK`ye yönelik yürüttüğü operasyonlar ve elde edilen istihbarat bilgilerinin de detaylı bir şekilde gündeme geleceği tahmin ediliyor.


Bakanlar Kurulu`nda görüşülmesi muhtemel bir başka konu ise, AK Parti Kongresi`nde duyurulan 63 maddelik 2023 vizyonunun hayata geçirilmesi için yürütülecek çalışmalar. Özellikle, bu maddeler içerisinde yer alan Kürtçe kamu hizmeti ve kürtçe savunma gibi düzenlemelerin Bakanlar Kurulu`nda tartışılması bekleniyor.

Nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir belediye olmasını ve nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin de kapanmasını sağlayacak olan yeni Belediyeler Yasası`nın da taslak haline geldiği ve bugün Bakanlar Kurulu`nun gündemine geleceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu`nun 35. maddesinin de kaldırılması ya da kısıtlanmasını içeren bir düzenlemenin de Bakanlar Kurulu`nda masaya yatırılması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ NE KADAR OLACAK?

Bakanlar Kurulu`nun gündemine gelecek bir başka konu ise Kurban Bayramı tatili. Bayram yaklaşırken, resmi tatilin ne kadar olacağının da Bakanlar Kurulu`nda ele alınması bekleniyor. Diğer yandan ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha önce yaptığı açıklamada bayram tatilinin turizme katkısı olması açısından 10 gün olması gerektiğini belirtmişti. Bakan Günay`ın daha önce gündeme getirdiği tatil süresinin 10 gün olması konusunun da turizm baz alınarak Bakanlar Kurulu`nda tartışılması bekleniyor.

BAKAN ARINÇ`TAN AÇIKLAMA

Otoyol ve köprü geçiyler 24 Ekim`de başlıyor, 30 Ekim`e kadar sürüyor. Emekli dul ve yetim aylığı alanlara bayram öncesi ödeme yapılacak. Ödemeler bayramdan bir hafta önce yapılacak. Arefe günü de tatil edildi. 29 Ekim ile birlikte bayram tatili 6 gün oldu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir