• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Mersin`de Fakir Öğrenciler Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin`de düzenenlenen kermes ilk gününde beklenenin üzerinde ilgi gördü. Kermes hakkında açıklamda bulunan İlim Yayma Cemiyeti Yöneticisi Sezai İncesu:\" İlim Yayma Camiyeti 1952 yılında kurulan ve Türkiye`nin ilk kamu hizmeti veren derneklerinden biridir. Türkiye`nin neresinde bir İmam-Hatip varsa orada İlim Yayma Cemiyeti vardır. Bu gün başlatmış olduğumuz ve hafta sonuna kadar sürecek olan kermesimiz tamamen öğrencilerin tertiplemiş olduğu bir kermes. Buradan gelecek gelirin tamamı İlim Yayma Cemiyetinde kalan öğrenciler için harcanacaktır. Onların bir takım eksiklikleri hayırseverlerin kermesimizden yapacakları alışveriş sonrası elde edilecek paradan karşılanacaktır\" şeklinde konuştu.

 

İlim Yayma Cemiyeti Mersin Şubesinde toplam 120 öğrencinin olduğunu belirten Sezai İncesu:\" Bunların 90`ı erkek 30 ise bayan öğrencilerdir. Bir öğrencinin yıllık gideri yaklaşık 4.500 TL`yi buluyor. Yapılan bu kermes masraflara bir nebze katkıda bulunuyor. Duyarlı Mersin halkını kermesimize bekliyoruz \"ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

 

Kermeste çeyizlik eşyalar, giyim gibi ürünlerin yanı sıra ev yemekleri, tatlı çeşitleri de gelenlerin ağız tadına hitap ediyor. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir