• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
İMKAN-DER Savaş Yetimlerini Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Bugüne kadar daha çok Kafkasya`da yaşanan işgal sebebiyle Türkiye`ye sığınan mültecilere yardımlarıyla tanınan İMKAN-DER, hizmet alanını genişletti.
Suriye`de yaşanan iç savaş sebebiyle mağdur olan halka yardımlarını ulaştıran İMKAN-DER bu sene Kurban programının içine Suriye`yi de dahil etti. Suriye`nin başta Halep olmak üzere, Humus ve İdlib gibi çatışma bölgelerindeki mağdurlara dağıtılmak üzere kurbanlar kesilecek.
 
İMKANDER daha önceki yıllarda olduğu gibi, Rusya`nın işgali altındaki Çeçenistan, Dağıstan, Kabardin-Balkarya Karaçay, Nogay (Tatar) ve İnguşetya`dan savaş sebebiyle Gürcistan ve Azerbaycan`a sığınan mülteciler için de kurban yardımını sürdürecek.

ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE`DEKİ MUHACİR YETİMLER
Dernek Başkanı Murat Özer yaptığı açıklamada, kurban kampanyası kapsamında mümkün olduğunca daha fazla savaş bölgelerine yardım götürmeyi hedeflediklerini, fakat, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, önceliğin Türkiye`ye sığınmış başta Çeçenler olmak üzere Kafkasya, Ortaasya ve Ortadoğu`dan gelen savaş muhacirleri olduğunu söyledi.
 
Özer, "Kurbanlarımızın önemli bir kısmını Türkiye`de kestiğimiz için kurban maliyetlerini aşağıya çekemiyoruz. Ne yazık ki, Türkiye`deki kurban fiyatları Afrika ve Ortadoğu`dan çok yüksek. Gönül isterdi ki, kampanya bedelimizi düşük tutalım. Bu sene de geçen yıl gibi kurban hisse bedelini 450 TL olarak belirledik.
 
Türkiye dışında yaşayan hayırseverlerimiz 250 USD ya da 200 Euro ödeyerek kurban kampanyamıza katılabilirler. İnternet sitemizden online olarak http://www.imkander.org.tr/?aType=pages&do=kurban adresinden kredi kartlarıyla da bağışta bulunabilirler. Hayırseverlerimizi ümmetin yetimlerinin yanında olduklarını göstermeye çağırıyoruz" dedi. (Yasir Çelik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir