• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
Gül`den Suriye Krizi İçin Açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye`de şu anda en kötü senaryoların gerçekleştiğini, Suriye`de yaşananların Türkiye`yi de etkilediğini belirterek, ``Böyle bir süreçte, hükümetimiz, Genelkurmay Başkanlığı`mız ile devamlı istişare içindeyiz. Ne gerekiyorsa onlar da gördüğünüz gibi anında yapılıyor zaten. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek`` dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Estonya Büyükelçisi Miko Haljas`ı kabul etti. Büyükelçi Haljas, Gül`e güven mektubunu sundu.

Kabul öncesinde gazetecilerin, Suriye`de yaşananlara ilişkin sorusunu yanıtlayan Gül, Suriye`de şu anda en kötü senaryoların gerçekleştiğini söyledi.

Suriye halkının acı çektiğini, orada yaşananların Türkiye`yi de etkilediğini dile getiren Gül, şöyle konuştu:

``Kaybettiğimiz vatandaşlarımız var. Dolayısıyla böyle bir süreçte, hükümetimiz, Genelkurmay Başkanlığı`mız ile devamlı istişare içindeyiz. Ne gerekiyorsa onlar da gördüğünüz gibi anında yapılıyor zaten. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Suriye`deki bu durumun böyle devam etmesi beklenemez, kesinlikle beklenemez. Dolayısıyla eninde sonunda bir değişiklik, geçiş olacaktır. Ama bütün arzumuz şu: Daha çok kan dökülmeden ve Suriye kendi kendini daha çok harabeye çevirmeden bunun olması ve uluslararası camianın da burada gayet etkin şekilde davranması şarttır diye düşünüyorum.``

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir