• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Erdoğan`dan Suriye Yönetimine Sert Mesajlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kentsel Dönüşüm Projesine start vermek amacıyla Esenler`de düzenlenen programda konuşan Erdoğan, Suriye yönetimine sert mesajlar verdi.

 

Erdoğan, konuşmasına Akçakale`de, Suriye tarafından yapılan top atışı ile yaşamını yitirenlere Allah`tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek başladı. Türkiye`ye yapılan saldırıyı cevapsız bırakmadıklarını ifade eden Erdoğan, saldırıya misliyle cevap verdiklerini söyledi. Erdoğan, \"BM ve NATO başta olmak üzere ilgili uluslararası mekanizmaları süratle harekete geçirerek haklılığımız bütün dünyaya anlattık ve tescil ettirdik. Uçağımızın düşürülmesi sonrasında sürekli uyarı yapmış, tekrarları halinde tepki vereceğimizi belirtmiştik. Burada bir kez top mermisi atışı oldu, boş araziye düştü uyarı yaptık. 2,3 oldu; 4, 5, 6, 7 oldu,. Boş arazilere düştüğü için sadece nota ile işi bıraktık. Beş vatandaşımızın bu olayda hayatını kaybetmesi nota ile geçiştirilecek iş değildi.\"dedi.

 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Bu defa onların da canlarını yakacak şekilde misliyle cevabını verdik Suriye`nin Türkiye`ye yönelik mütecaviz tavrını sürdürmesi , bizi ülkemizin saygınlığına halel getirecek hiçbir girişimini karşılıksız bırakmadık bırakmayacagız. Şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum: Asla savaş meraklısı değiliz ancak savaştan da uzak değiliz. Bu millet yeri gelmiş kıtalararası savaşları görerek savaşarak bugünlere gelmiştir. Birileri bize yurtta sulh cihanda sulh diyor.Yurtta sulh cihanda sulh, sulhun egemen olduğu yerde olur. Bizim can damarımıza bastıkları yerde sulhu konuşamayız\"`Hazır ol cenge, sulhu salah istiyorsan` denirken, yeri gelir o zaman cenk barışın anahtarı olur.\" Şeklinde konuştu.

 

\"Şu anda Suriye`de devlet terörü estirilmektedir\" diyen Erdoğan, \"Kendi halkına, kendi şehirlerine, kendi kültürel mirasına değer vermeyen, kendi yerleşim yerlerini bombalayan böyle bir anlayışın tek bir tanımı olabilir: O da devlet terörüdür .Böyle zalim ve insafsız bir yönetim çoktan meşruiyetini yitirmiştir ve artık ayakta kalma şansını tamamen tüketmiştir. Bu yönetime farklı gerekçelerle destek verenler, her geçen gün tarihi bir yanılgı içinde olduklarını daha iyi anlıyorlar, her geçen gün daha zor, daha sıkıntılı bir konuma düşüyorlar\" diye konuştu.( Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir