• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Mahmut Efendi Camii İbadete Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Hayırseverlerin katkıları ile yapılan Camii açılışına İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arslan, Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Turgutlu İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış Türkiye birincisi hafız Ahmet Aksoy`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sultan Camii Emekli İmam-Hatibi Sefer Yıldız kısa bir konuşma yaptı. Sefer Hoca, \"Yeryüzünün ilk mabedi Mescid-i haramdır, bizim Mescitlerimizde Kâbe`nin şubeleridir. Müslümanlar iki mekânda rahat ederler biri kendi evimiz ikincisi mescitlerimizdir. Çünkü Mescitlerde Allah`ın misafirleriyiz. Rabbimiz misafirlerine kulluk ve ibadetlerinde rahmetini ikram eder. Okunan Kur`an tilavetinde buyrulduğu gibi `Mescitleri Allah`a ve ahiret gününe iman edenler imar ederler.` Bu imar iki türlüdür; birincisi maddi ve fiziki imar, ikincisi manevi imar. Müslümanlar için ikinci imar daha değerlidir. Camilerimizi cemaat ile imar etmeliyiz.\" dedi.

Daha sonra konuşan İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arslan, caminin yapımında emeği geçen hayır sahiplerin teşekkür etti.

Açılışta davetlilere çikolata, gül suyu ve pilav ikram edildi. Nurlu Pınar İlahi Grubu da ilahileri seslendirdi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir