• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
İlahiyatçının Objektifinden Dünya Minareleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Uludağ Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi`nde izlenime açılan sergide, Prof. Dr. Mustafa Kara`nın Türkiye`nin yanı sıra 20 ülkeden çektiği ilginç minare fotoğrafları yer alıyor.

 

Açılışta, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve öğretim üyelerine sergideki fotoğraflar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Kara, yaklaşık 30 yıldır gittiği ülkelerde yaratılmış ve yapılmış tüm güzellikleri görmeye ve tesbit etmeye çalıştığını, ilginç minare fotoğraflarının da bunların bir parçasının olduğunu ifade etti. Fotoğrafları sergileme fikrinin sonradan oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Kara, \"Türkiye başta olmak üzere ziyaret edebildiğim ülkelerde güzellikler gördüğüm gibi, çarpık kafaların ürünü olan çarpık şehirleşme ile çok zor durumda kalan minareleri de gördüm ve bu minareleri fotoğrafladım. Gökdelenlerin altında ezilen minareler ve zevk-i selimden nasiblenmemiş camiler gözleri ve gönülleri rahatsız etmekte, Sinan`ın torunlarına hiç yakışmamaktadır\" ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Mustafa Kara`nın,\"Paris`ten Sydney`e Dünyanın Minareleri\" sergisinde Fransa`dan Avustralya`ya, İspanya`dan Türk Cumhuriyetlerine uzanan geniş bir yelpazeden çekilmiş 53 minare fotoğrafı yer alıyor.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, çektiği fotoğrafları Üniversitede sergi açarak paylaşan Prof. Dr. Mustafa Kara`ya teşekkür belgesi verdi. Prof. Dr. Kara da, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek`e \"İslam Dünyası`ndan Minare Fotoğrafları Albümü\" armağan etti.

 

Sergi, 12 Ekim`e kadar mesai saatlerinde Rektörlük Sanat Galerisi`nde meraklılara açık olacak. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir