• DOLAR 32.228
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2458.14
  • ...
Kuzey Kafkasyalı Mücahidler Yurtdışında Göründü İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış haberler servisi-Riyad Makaev

Bu açıklamayı Rus "FSB" teşkilatı Başkanı Aleksandr Bortnikov, Moskova`da düzenlenen özel servisler, kolluk ve güvenlik teşkilatları başkanları toplantısında yaptı. Bortnikov`a göre, Kuzey Kafkasyalı militanları Afganistan-Pakistan bölgesine ve Suriye`ye daha çok tecrübe kazanmaları ve yeni bağlantılar kurulması için gönderildi.

Bortnikov`a göre, Mücahidleri oraya gönderen "İmarat Kafkas" yöneticileridir. Suriye`de bir yıl aşkın zamandır hükümete karşı Suriye Muhalefeti diye adlandıran ve aktif olarak Birleşik Amerika Devletleri ve Batı ülkeleri tarafından desteklenen oluşumun içerisinde de bu militanların bulunduğunu ve dolaysıyla bir biçimde Kuzey kafksya`daki teröristleri desteklediklerini göstermiş oluyorlar dedi.

BM rakamlarına göre Suriye`de 20 binden fazla kişinin öldüğünü hatırlatan Bortnikov, terörizme karşı mücadelede Pakistan, Afganistan ya da diğer ülkelerden herhangi birinin hükümetlerinin ve yetkililerin çabalarına rağmen, bu direnişi ve savaşçılarını kırmak imkansız olduğundan, bu durum bizler için büyük bir endişe kaynağıdır, dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir