• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
İmzalar Tamam, Gözler Cumhurbaşkanı Gül`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Felçli haliyle 14 yıldır cezaevinde tutulan Fikret Bayram`ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından af edilmesi için başlatılan imza kampanyasında hedeflenen 20 bin imzaya ulaşıldı. Devam eden imza kampanyasında ise imza sayısı 21 bini aştı. Yaklaşık iki ay önce Genç Bakış Dergisi yazarlarından Zeynep Bozdaş tarafından Fikret Bayram`a Özgürlük için başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e gönderildi. İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyasına her kesimden vicdan sahibi insanlar destek verdi. Ayrıca imza kampanyasına destek olmak için cezaevlerinde kalan mahkûmlar da kendi aralarında imza toplayarak bu kampanyaya destek verirken Avrupa`da da bazı Sivil Toplum Kuruluşları Fikret Bayram`a Özgürlük için imza kampanyası başlattılar.
 
Bireysel Mektup Kampanyası Başladı
`Fikret Bayram`a Özgürlük` için toplanan 20 bin imzayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e gönderdiğini ifade eden Zeynep Bozdaş, imza kampanyasının hala devam ettiğini ve toplanan imzaları Cumhurbaşkanı Gül`e göndermeye devam edeceğini söyledi. Bozdaş, ayrıca devam eden imza kampanyasıyla beraber `Fikret Bayram`a Özgürlük` için bireysel imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Bireysel mektup kampanyasına destek vermek isteyenlerin hazırlanan metnin altına imza atarak Cumhurbaşkanı Gül`e gönderebileceğini belirten Bozdaş, dileyenler de kendi hazırladıkları metni gönderebileceğini söyledi. Bozdaş, ayrıca Fikret Bayram`ın özgürlüğü için elden imza toplayanların da, topladıkları imzaları cumhurbaşkanına gönderebileceklerini ifade etti.
 
Mektupların Cumhurbaşkanı Gül`e Ulaşması Engelleniyor mu?
Fikret Bayram ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e gönderilen mektupların ona ulaştırılmadığı ile ilgili iddialar olduğunu ifade eden Bozdaş, onun için başlatılan bireysel mektup kampanyasının çok önemli olduğunu vurguladı. Bozdaş, "Duyarlı olan kişiler başlattığımız kişisel mektup kampanyasına destek olurlarsa Fikret Bayram`ın sesini daha çok duyurabiliriz" dedi.
 
Fikret Bayram`ın da Umudu Var…
Başlatılan imza kampanyasına destek olanlara teşekkür eden Fikret Bayram`ın kardeşi Abdullah Bayram ise, şöyle konuştu: "Katılımcılardan Allah razı olsun diyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum. 20 bin imza Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e gönderildi. Artık yetkililerden olumlu bir girişim bekliyoruz. Abimin mağduriyetine son verilmesini temenni ediyoruz." dedi.
 
Başlatılan imza kampanyasından sonra abisi Fikret Bayram`ın da büyük bir umutla bunun neticesini beklediğini belirten Abdullah Bayram, şunları söyledi: "Onun da imza kampanyasından büyük bir umudu var. Bir netice bekliyor ve yetkililerden bir adım atmalarını bekliyor" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Gül Neden Bir Açıklama Yapmıyor?
Abisi ile ilgili gönderilen mektupların Cumhurbaşkanı Gül`e ulaştırılmadığı ile ilgili iddialar olduğunu belirten Abdullah Bayram, "Cumhurbaşkanı tarafından bu güne kadar bir açıklama yapılmaması bu şüpheyi güçlendiriyor. Ben de Cumhurbaşkanlığının sitesinden bu sorunu ilettim ayrıca mektup gönderdim kimse bana olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmadı.
 
Gazeteniz aracılığıyla şunu söylemek istiyorum: Adli Tıbbın abime karşı bir art niyeti var. Bu yılın ilk ayında Adalet Bakanlığı abimin raporunu istedi Adli Tıpa gönderdik. Aradan 10 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen hala bir netice çıkmadı. Ayrıca avukatları aracılığı ile tekrar rapor almak için yine Adli Tıp Kurumuna başvuru yapıldı. Yine aynı şekilde aradan uzun bir süre geçmesine rağmen hala gün verilmedi.
 
Cumhurbaşkanı Yetkisini Kullansın
Abdullah Gül Türkiye`nin cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı isterse bu konuyu araştıracak bir müfettiş de görevlendirebilir. Adli tıbbın, önceki raporunu yok sayan bir raporu niye verdiğini araştırabilir. Abimin durumunda bir iyileşme olmamasına rağmen neden ona daha önce verilen rapor değiştirilerek tam tersi bir rapor verildi? Cumhurbaşkanı`nın yetkisi var bu konu ile ilgili yetkisini kullanmasını istiyoruz, duyarsız kalmasın. Başlatılan kişisel mektup kampanyası için de sizin aracılığınızla duyarlı insanların ağabeyimin bu mağduriyetinin sona ermesi için destek olmalarını bekliyoruz. Destek olanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.
 
167 Mahkûmdan İmza Kampanyasına Destek
Fikret Bayram`ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına Gümüşhane Cezaevinde kalan 167 mahkûmdan da destek geldi. Kendi aralarında topladıkları imzaları mektupla gönderen mahkûmlar, yazdıkları mektupta, "Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan biz hükümlüler, vücudunun yüzde 92`sini kullanamadığı halde 14 yıldır cezaevinde bulunan Fikret Bayram`ın özgürlüğüne kavuşması için başlatılan imza kampanyasına destek verdiğimizi, aşağıda yazılı bulunan isimlerimizin karşısındaki imzalarımızla belirtiyoruz. Bu vesileyle, vücudunun yüzde 92`sini kullanamadığı halde Fikret Bayram`a `Cezaevinde kalabileceği` yönünde rapor veren Adli Tıp Kurumu`nu, gösterdiği ikircikli davranış ve kişiye göre kararlarından dolayı kınadığımızı bildiriyor ve aynı durumda bulunan tüm hasta mahkûmların özgürlüğüne kavuşmaları için gerekli her türlü kolaylığın sağlanmasını bekliyoruz. Allah, tüm hasta mahkûmlara acil şifalar nasip etsin ve onları bir an önce özgürlüklerine kavuşturup tedavilerini rahat bir şekilde yapabilmelerini nasip etsin. Amin!" ifadelerine yer vererek Fikret Bayram`ın özgürlüğünü istediler.
 
Fikret Bayram`a Özgürlük
Fikret Bayram 14 yıla yakın bir süredir hapiste...
Sayın Cumhurbaşkanım…
Yaklaşık 20 yıldır vücut fonksiyonlarının tamamına yakın bir kısmını kullanamayan ve 13 yıl 8 ay gibi uzun bir süredir cezaevinde tutuklu bulunan Fikret Bayram`ın söz konusu durumu itibariyle tarafınızca affını istirham ediyoruz.
 
İnsanlar ne suç işlemiş olurlarsa olsunlar, ceza hukukundaki özel önleme amacı kişilerin yaşam hakkını bu derece imkânsızlaştırmamalıdır. Kaldı ki ceza hukukumuzdan idam cezası kaldırılmış olup; en ağır ceza olarak müebbet hapis cezası belirlenmiştir. Fakat Fikret Bayram ve benzeri durumdaki mahkumlar düşünüldüğünde adeta hapis cezası değil eziyet ile ölüme mahkum edilmiş gibidirler. Vücudunun göğüs altından aşağısını kullanamayan bir insan, hapis cezasını sağlıklı mahkumlar gibi çekemez. Zaten onun için evde hapisten farklı olmayacaktır. Yıllarca Fikret Bayram`ın koğuş arkadaşları size feryatlarını iletmeye çalıştılar, bunda ne kadar başarılı olduklarını bilmiyoruz. Onlar da onun hizmetini görmek zorunda bırakıldıkları için bir mağduriyet de onlar için yaratıldı.
 
Sayın Cumhurbaşkanım…
Anayasa kaynaklı bu yetki daha önce siz ve selefleriniz tarafından defalarca kullanıldı. Bu yetkinin kullanılma gayesi açıktır. Elbette karar sizin takdirinizdedir. Fakat eğer daha önce affedilmiş mahkumlar Fikret Bayram derecesinde bir hastalık veya sakatlık durumunda değil iseler adalet tecelli etmemiş olacaktır.
 
Kaldı ki sadece Fikret Bayram değil, belki onlarca mahkum ağır cezaevi koşullarında bir çok hastalıkla mücadele etmekte, bir kısmının ise affedilmeden hayatını kaybettiği ajanslarda yerini almaktadır.
 
9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel tarafından affedildikten sonra Adli Tıp Kurumu`nun çark edip `sakatlığı sürekli değildir` şeklinde ayrı bir rapor verdiği yaklaşık 13 yıl öncesi bize insanların sırf fikirlerinden ötürü mahkum edilmesi gerektiği gibi bir mesaj vermektedir. Halbuki; adalet insanlarda sadece koşullar ayırımına gitmekte dil, din, ırk gibi çeşitli kavramları bertaraf etmektedir. Adli Tıp Kurumu`nun o zamanki raporunun vicdanlar nezdinde hiçbir geçerliliği yoktur, bunu size en iyi anlatacak olan koğuş arkadaşlarının yaşadığı mağduriyettir. Size defalarca ulaşmaya çalıştılar, nitekim ulaşamadılar. Mektup ve durum dosyalarının akıbetinden de şüphe etmekteyiz.
 
Sayın Cumhurbaşkanım…
Yaklaşık yirmi bin dolaylarında imzaya ulaşan Fikret Bayram`a Özgürlük isimli kampanyamıza iştirak eden isim listesi mektubumuzun ekindedir. Aynı zamanda Milat Gazetesi, Timetürk, Doğruhaber Gazetesi, Analiz merkezi, Genç Bakış Dergisi gibi çeşitli basın yayın kuruluşlarının gerek haber gerekse köşe yazarları nezdindeki duyarlılığını hatırlatmak gerekir. İmza kampanyamıza çok sayıda gazeteci ve yazar da katılmış olup; Fikret Bayram`ın bu durumdan kurtarılması talebinde bulunmaktadırlar.
 
İstirhamımız, sırf Fikret Bayram`la konunun kalmaması; onunla aynı mağduriyeti yaşayan, kanserle ve ağır hastalıklarla mücadele eden, Adli Tıp Kurumu`nun ihmaline denk gelen ve sesleri size ulaşan ulaştırılmayan mahkumların gerekirse koşullarının ayrı bilim çevreleri tarafından araştırılıp size sunulmasıdır. Bu insani ve vicdani dileğimizdir. Bu konuyla ilgili gereken duyarlılığı göstereceğinize can-ı gönülden inanıyorum.
 
Başlatılan kişisel imza kampanyasına destek olmak isteyen duyarlı insanlar bu mektubu ya da kendi hazırladıkları metni T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 06689 Çankaya, Ankara adresine göndererek destek olabilecek. (Şükrü Gündüz, M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir