• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Okulların Açılmasıyla Küçük İşletmelerde Eleman Sıkıntısı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Birçok küçük işletme, yaz aylarında çalıştırdıkları öğrencilerin okullarına gitmesiyle eleman sıkıntısı yaşamaya başladı. İşletme sahipleri kendilerine sürekli çalışacak elemanlar aradıklarını belirterek, istedikleri elemanları bir türlü bulamadıklarını söylediler.

 

Mehmet Kaplan adlı esnaf daha önce çalıştırdıları elemanın kaza sonucu işi bıraktığını belirterek \"Elemanımız kaza sonucu işi bıraktı. Okulların da açılmasıyla çalışacak eleman bulamıyoruz.\" dedi.

 

\"Bizler de İşine ve Ekmeğine Sadık Olan Eleman Arıyoruz\"
Kimi elemanların gelip birkaç gün çalışıp işten ayrıldığına değinen Kaplan, \"Eleman gelip çalışacağını söylüyor. İşin şartlarını anlatıyoruz. Tamam diyor. Birkaç saat çalıştıktan sonra işi bırakıp gidiyor. Ancak insanlar rahata ve bedavaya alıştırıldıkları için zorluğa gelmiyorlar. dolayısıyla bizlerde işine sadık olan ekmeğine sadık olan eleman arıyoruz. Ancak yok ortalıkta dolaşan bir sürü genç var. Gelip çalışmıyorlar.\"şeklinde konuştu.

 

\"Aklı Başında Bir Eleman Bulamıyoruz\"
Ferhat Balaçar adlı esnaf ise, okulların açılmasıyla kardeşlerinin okula başladığını kendisinin de eleman aradığını ancak nitelikli aklı başında bir eleman bulamadığını söyledi.

 

Balaçar \" Kardeşlerim yanımda çalışıyorlardı. Okulların başlamasıyla okula gittiler bizler de eleman arıyoruz.\" dedi.Çalışan çırakların çoğuun öğrenci olduğunu hatırlatan Balaçar, \"Şimdi yarım gün çalışmak isteyenler var o da bizim işimizi görmüyor. Bazıları da gelip bir gün çalışıp çıkıyor. Bizim istediğimiz eleman ise katıcı olmalı günü birlik olmaması ve İşten anlayan, işine sadık olması gerekir\" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir