• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
`Batman`a Bağlanacak Köylerle İlgili Sürecin Takipçisiyiz``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı oldukları halde Batman`a daha yakın olan Salât Bucağı, Kocalar, Diktepe, Akoba, Akbaş ve Boyacı köylerinin Batman`a bağlanabilmesi için AK Parti Grubu`nun İl Genel Meclisi`ndeki kritik oturumda `Evet` oyu kullanarak Batman için tarihi bir adım attığını ifade etti.
Güneştekin, kararın meclisten oy birliğiyle geçmesinin sevindirici olduğunun altını çizerken emeği geçen herkese teşekkür ederek, konunun bakanlıkta dâhil olmak üzere bundan sonraki tüm süreçlerini aynı kararlılıkla takip edeceklerini sözlerine ekledi.
 
Güneştekin, Batman`a bağlanan köylerde yaşayan köylülerin, Diyarbakır`a olan mesafe uzaklığı ve idari yapı nedeniyle gerek eğitim, gerekse sağlık ve diğer sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasında oldukça sıkıntı çektiklerini hatırlatırken, bu sorunların hızlı bir şekilde son bulması için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.
 
AK Parti il yönetimi olarak kendilerinin de sıkıntı çeken bu köylerin sorunlarını öncelikli gündem maddesi olarak gördüklerini vurgulayan Güneştekin, gerek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gerekse Milletvekili Ziver Özdemir ve il genel meclis üyelerinin, kırsal kesiminin her türlü sorununu çözme noktasında tam bir gayret seferberliği içinde olduklarını sözlerine ekledi.
Güneştekin, AK Parti olarak il genel meclis üyelerinden bir komisyon oluşturup Batman`a bağlanacak köylerin sorunlarını yakından takip etmeye devam edeceklerini belirtirken, gerek köylüler gerekse muhtarlarla şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yakın temas ve diyalog halinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
Güneştekin, söz konusu 5 köyün Batman`a bağlanmasıyla yetinmeyeceklerini belirterek, "Bu köylerin altyapı, üstyapı, eğitim ve sağlık sorunlarıyla da yakından ilgileneceğiz. Ayrıca konuyla ilgili olarak da Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek`e kapsamlı bir rapor sunacağız" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir