• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
Fikret Bayram`a Özgürlük Kampanyasına Destek Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Vücudunun yüzde 92`sini kullanamayan felçli Fikret Bayram 14 yıldır cezaevinde tutuluyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı makamı geçmişte hasta birçok hasta mahkûmu affetmiş ve tedavileri için evlerine göndermişti. Ancak yapılan tüm müracaatlara rağmen Fikret Bayram`ın halen cezaevinde tutulması üzerine imza kampanyası başlatıldı.

Fikret Bayram`ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına Gümüşhane Cezaevinde kalan 167 mahkûmdan destek geldi.

Gümüşhane Cezaevi`nde bulunan 167 mahkûm gönderdikleri mektupla imza kampanyasına destek verilerek şunlar ifade edildi, "Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan biz hükümlüler, vücudunun yüzde 92`si felçli olduğu halde 14 yıldır cezaevinde bulunan Fikret Bayram`ın özgürlüğüne kavuşması için başlatılan imza kampanyasına destek verdiğimizi, aşağıda yazılı bulunan isimlerimizin karşısındaki imzalarımızla belirtiyoruz. Bu vesileyle, vücudunun yüzde 92`sini kullanamadığı halde Fikret Bayram`a `Cezaevinde kalabileceği` yönünde rapor veren Adli Tıp Kurumu`nu gösterdiği ikircikli davranış ve kişiye göre kararlarından dolayı kınadığımızı bildiriyor ve aynı durumda bulunan tüm hasta mahkûmların özgürlüğüne kavuşmaları için gerekli her türlü kolaylığın sağlanmasını bekliyoruz. Allah, tüm hasta mahkûmlara acil şifalar nasip etsin ve onları bir an önce özgürlüklerine kavuşturup tedavilerini rahat bir şekilde yapabilmelerini nasip etsin. Amin!"

İmza kampanyasına destek verilmesini değerlendiren Fikret Bayram`ın kardeşi Abdullah Bayram, Ordu ve Giresun Cezaevlerinden sonra Gümüşhane Cezaevi`nde bulunan 167 mahkûmun yapmış oldukları davranışın kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Abdullah Bayram, "Ağabeyim Fikret Bayram`ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına bir destek de Gümüşhane Cezaevinde bulunan tanımadığımız 167 mahkûm desteklerini bildirmek amacıyla bizlere imzalı mektup göndermişler. Yapılan bu davranış için kendilerine tek tek teşekkür ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun. Onların da bir an önce tahliyelerini diliyorum. Ayrıca bu imza kampanyasındaki sayı 21 bini buldu. Bu imzalar mektupla Cumhurbaşkanlığına sunulmuştur. Biz yetkililerden Ağabeyimin bu mağduriyetinin giderilmesini ve gereken adımları atmalarını bekliyoruz" dedi.
(M. Sait Çelik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir