• DOLAR 32.564
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2448.824
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Camiler Toplumun Kaynaşma Noktasıdır
Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle müftülükte basın ile bir araya gelen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, 1 - 7 Ekim tarihleri yapacakları etkinlikleri basına tanıtarak Camilerin toplumumuzdaki önemine değindi.

 

Mimarlardan Şok İddialar
Dünya mimarlık haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapan Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası (TMMOB) Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Keser, çarpıcı iddialarda bulundu.

 

Hakkari`de 12 PKK Mensubu Öldürüldü
Hakkari`de Şemdinli sürdürülen operasyonlarda 12 PKK mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

Hakkari Valiliği, Şemdinli kırsalında dün başlayan operasyonlarda, 2`si kadın 12 PKK mensubunun öldürüldüğünü duyurdu. Valilik açıklamasında, operasyonun ikinci gününde Irak sınırından Türkiye`ye giriş hazırlığındaki örgütü mensupları ile çatışma yaşandığı ifade edilerek, gece çıkan çatışmada, ikisi kadın 12 PKK mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

 

BÖLGE GAZETESİ: Van`da `Dünya Yürüyüş Günü` Etkinlikleri
Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle \"Ne otirisiz, haydi yürüyağ. Ne durisan, durma yürü\" sloganıyla bir yürüyüş programı düzenleniyor.

 

Mavi Marmara Davası Van`da Başladı
Kamuoyunda \"Mavi Marmara\" olayı olarak bilinen ve 9 kişinin ölümü, yaklaşık 50 kişinin yaralanmasıyla ilgili İsrail aleyhine açılan davanın bir ayağı da Van`da görülmeye başlandı.

 

DOĞU ANADOLU: YYÜ Açılımı Heyecan Yarattı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, senato üyeleri ve bazı akademisyenlerle birlikte, senato toplantısını Doğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ata Altay ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirmesinin yankıları sürüyor.
Hak Sahiplerini Sarsan İddialar
TOKİ tarafından yapımı tamamlanan kalıcı konutların dağıtımı ve kura çekim işlemleri; Bostaniçi, Kevenli Kalecik ve Erciş`te tamamlanırken, hak sahipleri arasında yayılan iddialar hak sahibi depremzede vatandaşları rahatsız etti.

 

VANSESİ: VATSO`dan Derpem Sonrası Değerlendirme Toplantısı
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı, düzenleyeceği bir toplantı ile sanayici, tüccar ve esnafları banka temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya getirecek.

 

İKİNİSAN: 2023 Van Vizyonu Çalışmaları Ne Oldu?
Van`ı dünya kenti yapmak amacıyla, 2023 \"Dünya Van Şehri\" projeleri için oluşturulan Stratejik Planlama ve Yürütme Kurulu ile komisyonlar uzun zamandır toplanmıyor. Belirlenecek vizyon çerçevesinde planların oluşturulması için başlatılan çalışmalar durmuş vaziyette.

 

VAN HAVADİS: Yeni Tokilerde Çile Bitmiyor
Van`da geçtiğimiz yıl yaşanan iki büyük yıkıcı depremin ardından yapımına başlanan konutların teslimatları devam ediyor. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir