• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için Tarım Gıda ve Hayvancılığı`nca merkezi sınav yapılacak.

 

Sınavın Tarım Gıda ve Hayvancılığı tarafından Ankara`da yapılacağı ifade edilirken sınavın 2 Aralık 2012 tarihinde yapılacağı belirtildi. Sınava başvuru tarihi 17 Ekim 2012 tarihinde sona erecek.

 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:\"Ülkemizde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kesimin kalkındırılması ve refah düzeyinin arttırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından bugüne kadar birçok çalışma yapılmıştır. 5488 sayılı Tarım Kanunun 9. Maddesi gereğince yürütülmekte olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Desteklenmesine yönelik çalışma da bunlardan biridir. Bu çalışmada amaç, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen çiftçilerin verimliliğini arttırmalarına yardımcı olacak bilgi, teknik ve yöntemlere ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece çiftçinin gelir düzeyini arttırmaktır. Tarım ve hayvancılık yapan işletmelerin üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, tarım ve hayvancılık alanında gelişen teknolojileri kullanmak suretiyle bu problemleri çözebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla işletme sahiplerinin eğitimini gerçekleştirmek gereklidir. Bakanlığımız tarafından sertifika verilmiş serbest tarım danışmanları, tarımsal danışmanlık şirketleri veya tarımsal danışmanlık dernek ve vakıfları ile üretici örgütleri (tarımsal amaçlı kooperatifler, yetiştirici birlikleri, üretici birlikleri) çiftçilere bu konuda gerekli hizmeti belirli bir ücret karşılığında sunmaktadırlar. Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için Bakanlıkça merkezi sınav yapılmaktadır. Bu sınava, tarımsal alanda lise, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim görmüş olan kişiler katılabilmektedir. Sınav 02 Aralık 2012 tarihinde Ankara İlinde yapılacaktır. Sınava son başvuru tarihi ise 17 Ekim 2012 olarak belirlenmiştir. Sınav sonunda başarılı olanlardan kamuda görev yapanlara tarım yayımcısı sertifikası, diğer katılımcılara tarım danışmanı sertifikası verilmektedir. Daha geniş bilgi için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine etmeleri gerekmektedir.\"(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir