• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Mardin`de Yaşananlar Projenin Devamı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Arasan / Mardin- DOĞRUHABER

Mardin Valiliği, geçtiğimiz yıl, medyada bıyıklı hali ve erkek sevgilileriyle gündeme gelen modacı Cemil İpekçi’nin organizatörlüğünde büyük bir rezalete imza atmıştı. Bölgenin ilim merkezlerinden biri olan Kasımiye Medresesinde, günlerce konuşulan ve Mardin halkından büyük tepki alan iğrenç bir defile düzenlenmişti. Tüm tepkilere rağmen Mardin valiliğinin geri adım atmayarak söz konusu defileyi düzenlemesi Mardin halkının “Bu proje Mardin halkını yozlaştırma, ahlaki değerlerinden uzaklaştırma projesidir” yorumlarına neden olmuştu. Mardin Valiliği bu yıl defile rezaletini aratmayan başka bir projeye imza attı.   

Başbakanlık Tanıtma Fonu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Mardin Valiliği’nce desteklenen 2.Uluslararası Mardin Bienali tarihi Tokmaklar evinde başladı. Bineal’e AK Parti Mardin milletvekilleri de destek verdi. “Mardin`i sanat merkezi haline getireceğiz” söylemiyle gerçekleştirilen Bineal’de sunulan tek içecek ise alkol oldu. Programın açılışını Mardin Valisi Turhan Ayvaz, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocalıgil, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu yaptı. 21 Ekim’e kadar sürecek olan Bineal’de yerli yabancı 30 zanaatkar bir ay boyunca Mardin sokaklarında resim, heykel, video, ve moda gibi çeşitli alanlarda sergiler açacak.

BU TÜR ETKİNLİKLER ALKOLE ÖZENDİRİYOR

Mardin’de bulunan Sivil toplum Kuruluşları Festivale ve Bineal’de yapılan alkol servisine sert tepki gösterdi. Konu ile ilgili Mardin Dost-Der tarafından yapılan basın açıklamasında “Bienal`in açılışında şarabın ikram edilmesi ve 18 yaşından küçüklerin şarap içmesi ve buna Belediye ile Valiliğin sponsor olmasını şiddetle kınıyoruz. Özellikle AK Partili Belediyenin bu rezaleti desteklemesini kendilerine yakıştırmamakla beraber bu tür rezaletlere bir daha sponsor olmamalarını ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz” denildi.

GEÇEN YILKİ REZALATİN FARKLI VERSİYONU

Açıklamanın devamında; şu ifadelere yer verildi; “Geçen sene yapılan Bienal’de sanat gösterimi adı altında yapılan rezaletin bu seneki başka bir versiyonla halka sunulması; kabul edilemez bir durumdur. `Mardin`i sanat merkezi haline getireceğiz` bahanesi ile geçen sene Kasimiyye Medresesinde yapılan transparan rezaletine, bu sene de içki ve şarap rezaletinin eklenmesi; olayın vahametini göstermektedir. Bienal adı altında yozlaşmaya yönelik yapılan çeşitli etkinlik ve sanatsal(!) faaliyetler, gençlerin ahlakını bozmaktadır. İçki ve şaraba özendirmekten başka hiçbir faydası olmayan bu tür rezaletlerin Belediye ve Valilik tarafından yapılmasının hiçbir şekilde izah edilmesi mümkün değildir.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir