• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müslümanların Filme Tepkisi Dinmek Bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mücahid Temel / Doğruhaber

Pakistan’ın kuzeybatı sınır eyaletindeki Swat kentinde Pakistan İslami Talebe Cemiyeti’nin düzenlediği gösteride onunla Hazreti Muhammed (sav)`e ve İslam’a hakaret edilen “Müslümanların Masumiyeti” adlı film protesto edildi.

Pakistan hükümeti,  geçtiğimiz Cuma gününü “Peygambere Sevgi Günü” ilan etmiş ve resmi tatil kararı almıştı. Ancak ülkenin büyük kentlerinin tamamında sokaklara dökülen halk, güvenlik noktaları, iş yerleri, araçlar, sinemalara saldırmış ve protestocularla polis arasında silahların kullanıldığı çatışmalar çıkmıştı. Çatışmalarda en az 23 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 200 kişi de yaralandı. Ayrıca, Pakistan Federal Demiryolu Bakanı Gulam Ahmad Bilor, Hz. Muhammed(s.a.v.)’e hakaretlerle dolu filmin yapımcısının başına 100 bin dolar ödül koydu. Bilor, hakaret filminin yapımcısını öldürene 100 bin dolar vereceğini söyledi. Bilor Taliban ve El Kaide’ye de çağrıda bulunarak onları kutsal göreve davet etti.

İSVİÇRELİ MÜSLÜMANLAR FİLMİ ŞİDDETLE PROTESTO ETTİ

İsviçreli yüzlerce Müslüman ellerinde İslami değerlere hakaret edilmesini kınadıklarını kaydeden pankartlarla ülkenin başkenti Bern’de sokağa döküldü. Müslümanlar Hz. Muhammed’e(s.a.v.), hakaret nitelikli karikatür ve filmin yayınlanmasını protesto etti. Bu gösteriyi örgütlemiş olan İsviçre İslam Merkezi Konseyi Başkanı Nicolas Blancho, İslami değerlere hakaret nitelikli bu tür filmlerin yapılıp yayınlanmasından esas ABD’nin sorumlu olduğunu vurgulayarak, Fransa Hükümetini de bu ülkede İslam Peygamberi (s.a.v.)’in hakaret eden karikatürler yayınlanmasına izin vermesi nedeniyle şiddetle eleştirdi.

ÇİRKEF FİLM, KUDÜS’TE DE PROTESTO EDİLDİ

Peygamber efendimiz (s.a.v.) ile ilgili yayınlanan hakaret dolu karikatürleri protesto etmek için yüzlerce Filistinli Kudüs’ün El-İseviyye Mahallesi civarında bir araya geldi. Göstericiler hem Amerika’da çıkan iğrenç filmde, hem de “CharliHebdo” isimli Fransız mizah dergisinde Peygamberimize yapılan çirkin saldırıları lanetledi. Göstericiler üzerlerinde Peygamberimiz Muhammed (s.a.s.)’e bağlılıklarını ve film ve karikatürlerdeki hakaretlere ise öfke ve kızgınlıklarını dile getiren ifadeler yer alan pankartlar taşıdı.

ABD’Lİ MÜSLÜMANLAR REZİL FİLME TEPKİ VERDİ

Beyaz Saray önündeki Lafayette Parkı`nda toplanan Amerikalı Müslümanlar, ellerinde ``Neden İslamofobiya ulusal ve dış politika konusu haline geldi?``, ``Bağnazlığa son``, ``İfade özgürlüğü suiistimal edilmemeli``, ``Hz. Muhammed yaşamış en harika, muhteşem ve mükemmel insandır`` gibi pankartlar açtı. Sık sık tekbir getiren grup üyeleri, parktan geçen Amerikalılara, Müslümanlığa dair ``yanılgılar ve gerçeklere`` dair yazı ve çiçek dağıttı.

ROMA’DA ÇİRKİN FİLM PROTESTO EDİLDİ

“Müslümanların masumiyeti” filmine tepki göstermek için İtalya`nın başkenti Roma`da yüzlerce Bangladeşli Müslüman tekbirleri getirerek yürüyüşe geçtiler.  Protesto esnasında geniş güvenlik önlemi alan polis, herhangi bir müdahalede bulunmadı. Grup, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı

İNGİLTERE’DEKİ MÜSLÜMANLAR DA ÇİRKİN FİLMİ PROTESTO ETTİ

İngiltere’nin başkenti Londra’da, İslam’a hakaret içeren film protesto edildi. ABD’nin Londra Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi, başta Hz. Muhammed (s.a.s.) olmak üzere İslami değerlere ağır hakaretler içeren filmin yayınlanmasının durdurulması için çağrıda bulundu. Muslim Action Forum (MAF) derneği tarafından organize edilen protesto eylemine, yoğun yağışa rağmen İngiltere’de yaşayan Müslümanlar büyük ilgi gösterdi. Dernek, önümüzdeki haftalarda daha organizeli ve kapsamlı bir protesto gösterisi yapmayı planladıklarını duyurdu.

ATİNA’DA ‘ÇİRKİN FİLM’ PROTESTO EDİLDİ

Müslümanlar, Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmi protesto için ABD’nin Atina Büyükelçiliği önündeki Omonia meydanında bir araya geldi. Burada tekbirler getiren Müslüman grup, ‘’Peygamberimiz şerefimizdir. ABD’deki İslam karşıtı filmi protesto edin, Peygamberimizle dalga geçmeye çalışanların derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz’’, ‘’Siyonist yönetmen, cehenneme git’’ yazılı pankart açtı. Konuşmaların ardından ABD’nin Atina Büyükelçiliğine yürümek isteyen gruba, meydanı kapatan polis gaz bombaları ile müdahale etti.

LÜBNAN’DA BİNLERCE KİŞİ MEYDANLARA İNDİ

Lübnan Hizbullah’ı, ülkenin güneyindeki BintCübeyl’de Hz. Muhammed’e hakaret içeren film ve karikatüre karşı gösteri düzenledi. Film ve karikatürü protesto etmek için BintCübeyl’de toplanan binlerce Hizbullah taraftarına Hıristiyanlar da destek verdi. ABD ve israil karşıtı sloganlar atan göstericiler, Hz. Muhammed’e bağlılıklarını ifade eden pankartlar taşıdı. Gösteride konuşan milletvekili Ali Bizri, Emel hareketinin hazırladığı bildiriyi okudu.

ALMANYA’DA DA TEPKİLER SÜRÜYOR

Almanya’nın birçok şehrinde protesto gösterilerine yüzlerce kişi katıldı. Yaklaşık 600 kişi Münster şehir merkezinde yaptıkları yürüyüş sonrası kısa bir toplantıyla eylemlerini tamamladı. Güneydeki Freiburg şehrinde yapılan gösteriye de yaklaşık 800 kişi katıldı. Polis tarafından geniş çaplı güvenlik önlemleri alınan toplantıda, gösteri sona erene kadar hiçbir olay çıkmadı. Almanya’nın Hannover ve Cuxhaven şehirlerinde yapılan gösteriye de yine katılım oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir