• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Üstgeçitsiz Yollar Tehlike Saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLURFA - Viranşehir ilçesinin Özal Mahallesinde yüzlerce öğrenci bulunmasına rağmen hiçbir okul yok. Bu yüzden öğrenciler, Bahçeli Evler Mahallesinde bulunan Tevfik Fikret Kurtcan İlköğretim okuluna gidiyorlar.

Özal Mahallesi ile Bahçeli Evler Mahallesini bir birinden ayıran 50 metrelik Ceylanpınar yolunu geçmek zorunda kalan öğrenciler, her gün ölüm ile burun buruna geliyorlar.

Yüreğimiz Ağzımızda!
Özal Mahallesi`nde ikamet eden öğrencilerin velileri, bir üstgeçidin bulunmamasına tepki gösteriyor. Velilerden Murat Özesen, "Tevfik Fikret Kurtcan okuluna 5 çocuğum gidiyor ve çocukların her gün sabah akşam Ceylanpınar yolunu geçmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle çocuklarımızı okula biz bırakmak zorunda kalıyoruz, gidemediğimiz zamanda yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bu yolun üstünde biran önce üstgeçit yapılmalı" dedi.

Özal Mahallesi`nde ikamet eden ve 4 çocuğu aynı okulda eğitim gören Şeyhmus Dolaş; "Biz yetişkinler bile bu yolu geçmeye çalışırken tehlike atlatıyoruz. Biran önce bu sorunun hal olması lazım" dedi.

Mahallede Okul Yapılmalı
Çelik ailesinin ise Tevfik Fikret Kurtcan İlköğretim okuluna 4 çocuğu gidiyor. Çelik ailesi, "200 yataklı devlet hastanesinin de bu yol özerine taşınmasından sonra bu yol çok tehlikeli olmaya başladı. Acil hasta ve acil hasta yakınları bu yolda aşırı hız yapıyorlar. Çocuklarımızın yaşı küçük olması ve duble yol olması nedeniyle tehlikeyi daha da artıyor. Mahallede okul yapımına başlanılmalı ve biran önce bir üst geçit yapılmalıdır" diye konuştu.


Keşke Bizim Mahallede Okul Yapılsa!
2/ B sınıfı öğrencisi Firdevs Çelik, "erkek iki kardeşim 1/ D`ye ve ikizim olan diğer kız kardeşimde benimle aynı sınıftadır. Her gün bu yoldan geçmek zorunda kalıyoruz. Her yolu geçtiğimde televizyondaki filmlerde gördüğüm kaza görüntüleri gözlerimin önüne geliyor ve kardeşlerime araba çarpar diye çok korkuyorum. Arkadaşlarımın hapsi de bu yoldan geçerken korkuyor. Yoldan koşarak geçiyoruz. Biz yoldan geçerken yüksek ses ile korna çalıyorlar, bizde acaba araba kime çarptı diye etrafımıza bakıyoruz. Yolu kazasız geçtiğimizde ve hiçbir kardeşime arabanın çarpmadığını gördüğümde Allah`ıma teşekkür ediyorum. Keşke bizim mahalleye de bir okul yapılsa, o zaman çok sevinirim ve yapanlara teşekkür ederdim" diye konuştu.

İmza Kampanyası Başlatıyoruz
Mahalle sakinleri, mahallerinde bir okulun yapılması ve acilen üst geçidin yapımı için imza kampanyası başlatacaklarını ve gerekirse bir hafta boyunca öğrencilerini okula göndermeyeceklerini belirterek yetkililerden gerekli adımların atılmasını talep etiler. (Sabri Acet -İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir