• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
90 Yaşındaki Nine Ölmeden Kimlik Sahibi Olmak İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Huzur mahallesi 503. Sokak No: 29`da ikamet eden ve dokuz çocuk, elli dokuz torun, altmış altı torununun torunu olan Fatma Nine, şu ana kadar kimlik sahibi olamadığını ve bu yüzden hiçbir haktan faydalanamadığını vurgulayarak, ölmeden önce bir kimlik sahibi olmak istediğini söyledi.
 
Yetkililerden yardım isteyen Fatma Nine, "Şuanda hasta ve yatalağım, en küçük olan oğlumun yanında kalıyorum. Oğlumun maddi durumu düşüktür. Ona yük olmak istemiyorum ve eğer kimliğim çıkarılırsa birçok haktan faydalanırım" şeklinde konuştu.
 
Fatma Ninenin kızı olan Şemsihan Aslan, Cumhurbaşkanı ve Başbakana seslenerek annesine nüfus cüzdanı verilmesi konusunda yardımcı olmalarını istedi. Aslan, "Annemin şu ana kadar bir kimliği olmadı. Zamanında anne babası tarafından nüfusa yazdırmadığı için doksan yıldır kimliksiz olarak yaşıyor. Biyolojik olarak çocukları olduğumuz halde resmi kayıtlara göre çocukları sayılmıyoruz, şu anda yatalak durumda ve hasta kendi ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamıyor. Başkalarının yardımı ile bakımı yapılıyor" dedi.

Aslan, tek isteğinin annesinin bir kimliğinin olması ve tüm sosyal haklardan faydalanması olduğunu dile getirerek, bunun için de yetkililerden yardım beklediğini söyledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir