• DOLAR 32.284
  • EURO 34.701
  • ALTIN 2403.931
  • ...
Çirkin Görünümler Tarihin Güzelliğiyle Örtülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Şehrin farklı yerlerinde yapımı sürdürülen bazen ahlakdışı yazıların yazıldığı bazen de kötü görünüm veren duvarlar, parklar, elektrik trafoları, çizilen tarihi manzaralarla güzelleşiyor.

Bu manzaraları çizen Adem ve Nurullah Taşkaya kardeşler, ilk okuldan itibaren resme ve ressamlığa merakları olduğunu belirterek, başka illerde gördükleri çalışmaları Bitlis`te de yapmak için belediye başkanına öneri sunduklarını ve önerilerinin kabul edildiğini söyledi.


Taşkaya, önerilerinin kabul edilmesinin ardından şehre kötü görünüm veren okul duvarlarına, elektrik trafolarına, panolara, belediyeye ait duvar ve parklara; Bitlis`in tarihi sembolleri olan kaleyi, Nemrut krater gölünü, tarihi beş minaresini, medreselerini, kümbetlerini bastonları vb. tarihi güzelikleri nakşederek hem o çirkin manzaraları kapattıklarını hem de tarihi güzellikleri ortaya çıkartarak yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.


Çalışmalarının vatandaşlar ve kurum amirleri tarafından takdirle karşılandığını dile getiren Taşkaya, çalışmalarının dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı haline geldiğini belirterek, \"İlin diğer kötü manzaralı yerlerinin yapılması için il valisi, belediye başkanı ve diğer kurum amirlerinin çalışmamıza destek vermelerini istiyoruz\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir