• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Emeklilerin Eksik Yatan Aylıkları Ödeniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SGK Başkanı Acar, aylıkları eksik ödenen 2 bin 500 emeklinin ödemelerini yapmaya başladıklarını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, yaptığı açıklamada, ``intibak düzenlemesi`` kapsamında 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2,5 milyon dosyanın incelemesine devam edildiğini, bugüne kadar 1 milyon 700 bin emeklinin dosyasının tek tek tarandığını, çalışmaların ise Kasım sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Acar, şöyle konuştu:
``Aylıkları eksik ödenen 2 bin 500 emekliye, ödemelerini yapmaya başladık. Aylığı eksik yatırılanlardan ilk etapta işlemleri tamamlanan 826 emekliye toplam 2 milyon 455 bin lira fark ödenecek. Bunların bir kısmı Eylül aylıklarında farkları aldı. Diğerleri ise Ekim ayında eksik ödemeleri alacak. Tespit yapıldıkça ödemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda şimdiye kadar yapılan eksik ödemeler incelendiğinde en düşük farkın 9,58 lira, en yüksek farkın da 21 bin 752 lira olduğu anlaşıldı.``

Emeklilere Yapılan Fazla Ödemeler
Fazla ödeme yapılan emeklilerden, fazla ödeme tutarının geri alınması durumunda mağduriyet oluşacağı yönünde kamuoyunda genel bir kanı olduğunu dile getiren Acar, ``Emekli aylığının yüzde 25`inden fazla kesinti yapılmıyor`` dedi.

Acar, ``3 bin 500 emekliye yapılan fazla ödeme tutarı, yaklaşık 17 milyon 500 bin lira. Öte yandan fazla ödemelerin geri alınması durumunda, söz konusu emeklilerin aylıklarında en az 1 lira, en fazla ise 118 lira düşüş yaşanacak`` değerlendirmesini yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir