• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Kenya Güçleri Çobanlara Saldırdı: 7 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali güçleri, Kenya güçlerinin düzenlediği 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısını kınadı. Somali güçlerinde Albay Ahmed Harsi, Somali`de Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) kapsamında bulunan Kenya güçlerinin düzenlediği saldırıyı kınayarak ``utanç verici`` olarak nitelendirdi.

Albay Harsi, yaptığı açıklamada, Somali`nin Kenya güçleri ile Kismayo kenti yakınlarındaki bölgede düzenlenen saldırının yankılarını tartıştığını, ancak henüz bir açıklama gelmediğini belirtti.

Kenya güçlerinden sivillere yönelik yaptıkları saldırıya dair bir açıklama beklediklerini söyleyen Harsi, bu saldırının ilk olmadığını daha önce dört kez daha benzer saldırı düzenlediklerini anımsattı.

AMISOM Sözcüsü Ali Hamid, Kenya güçlerinin sivillere yönelik saldırıları hakkında soruşturma başlatacaklarını, saldırıda suçlu olduğu iddia edilen askerlere dava açılacağını bildirdi.

Kenya güçleri Somali Hükümet Güçleri ve eş-Şebap Hareketi arasında devam eden savaşa destek vermek amacıyla Güney Cuba`da bulunan kentlere hava saldırısı düzenliyor.

Son olarak düzenlenen hava saldırısında Berta Deyr kentindeki 7 çoban yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin Kenya güçlerinden henüz bir açıklama gelmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir