• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Para Nasıl Üretiliyor, Hic Merak Ettiniz mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARA NASIL ÜRETİLİYOR?
Günümüz modern dünyasında paranın üretildiği sistemin adı Borca Dayalı Para Sistemi (BDPS) ve bu sistem içerisinde paranın %90′ını bankaların bastığı alt sistemin adı Kısmi Rezerv Sistemi’dir (KRS).

Basılan ve cebinizde taşıdığınız her parayla hepimizin cebinden faiz yoluyla nasıl para çalındığını biliyor muydunuz? Büyük ihtimalle bilmiyorsunuz. O halde burası doğru adres…

BDPS Nedir?

BDPS, Borca dayalı para sisteminin kısaltılmış halidir. Tüm insanlığı köleleştiren, devletlerin devlet olma erkini ellerinden alıp bankalara teslim eden bugünkü bankacılık sisteminde para üretme mekanizmasının kısa adıdır.

İnsanlar paranın nasıl üretildiğini bilmiyor. Üretilen parayla nasıl köleleştirildiğinden haberi yok. Sanıyorlar ki parayı devletler üretiyor. Hayır. Paranın %10′luk kısmını devlet borçlanma ihaleleri süreçleriyle devlet tahvili/hazine bonoları dediğimiz borç belgeleriyle bankalara borçlanarak üretiyor.

Paranın geriye kalan %90′lık kısmını ise bankalar KRS ile havadan üretiyor. İnsanlar kredi çektiklerinde birisinin yatırdığı parayı borç olarak almıyor. Bankalar bu parayı kredi vererek anında sanal olarak üretiyor.

Bankaların yeni para üretmesi bilgisayardaki birkaç tuş hareketinden ibaret. Ancak havadan ürettikleri bu paranın faiz/kar payını sizden alarak servetleri sürekli kendilerine aktarıyorlar.

Bu sömürü düzeni bitmeli diyorsanız BDPS veKRS’yi öğrenip etrafınızda herkese anlatmalısınız.

Amerikan Rüyası- Dünya Kimler Tarafından Yönetiliyor?

Bu haberler de ilginizi çekebilir