• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Eğitim Sen`den MEB`e `Alan Değişikliği` Eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun öğretmenlerin alan değişikliği ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın \"İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu\" yayımladığını belirten Hatun, \"Söz konusu kılavuzun Genel Açıklamalar başlıklı bölümünün 1.5 maddesinde; \"2012 yılında il içi, iller arası ve özür durumundan yer değişikliği yapılan öğretmenlerin il içi alan değişikliğine başvuruları kabul edilmeyecektir\" sınırlaması yer almaktadır\" hatırlatmasında bulundu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 44. maddesinde alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeleri düzenlediğine dikkat çeken Hatun, \"Bu maddede söz konusu sınırlamayı haklı kılacak bir dayanak bulunmamaktadır. Dolayısıyla 2012 yılında gerek il içi ve iller arası, gerekse özür grubu nedeniyle yer değişikliği yapan öğretmenlerin alan değişikliği hakkının sınırlaması açıkça hukuka aykırıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Anılan yönetmelik hükmünde alan değişikliği takviminin Bakanlık tarafından Haziran ayı içerisinde belirleneceği düzenlendiği halde bakanlığın bu düzenlemeye uygun bir takvim belirlemediğini belirten Hatun, \"Özür grubundaki yanlış uygulamaları gidermek için bu düzenlemeyi kullanmaktadır. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı yanlış uygulamalarının bedelini bir kez daha öğretmenlere ödetmek istemektedir\" iddiasında bulundu.

 

Bu nedenle söz konusu haksız durumun en kısa sürede giderilerek kılavuzun 1.5 maddesindeki sınırlamanın kaldırılması gerektiğine değinen Hatun, \"Milli Eğitim Bakanlığı bu hatadan dönmezse kılavuz hükmünün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle hukuksal süreç başlatacağımız ve gerekli diğer adımları atacağımız bilinmelidir\" uyarısında bulundu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir