• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Bingöl`de, 30 STK`dan Peygamberimize `Sadakat` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamberimize hakaret içerikli film, Bingöl`de faaliyet yürüten 30 civarında Sivil Toplum Kuruluşu tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınadı. Açıklama öncesinde Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Sözcüsü Hamdullah Tasalı kısa bir konuşma yaparak, Müslümanların bugünkü duruma düşmesinin Peygamberimizi gereği gibi tanımamaktan kaynaklandığını belirtti.
 
Gün Peygambere Biat Günüdür
Tasalı`nın konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti üyelerinden Eğitimci Vahit Eser, "Gün Sadakat günüdür. Gün Muhammed`e (sav) biat günüdür. Gün Müslümanlığımızın onuruna göz dikenlere izzetle karşı durmanın ve haykırmanın günüdür" ifadelerine yer vererek, "Büyük şeytan Amerika ve İsrail; İslam ve Kuran`ın her geçen gün parıldamasından dolayı çirkin ve nefret dolu bir şekilde öfkelerini kustular. İnsanoğlunun en kutsal simasına karşı yaptıkları bu mel`un hadiseyle, kara yüzlerini gösterdiler. Allah onları kahretsin" dedi.
 
Tepkisiz Kalmak Mümkün Değildir
Görüntüleri yayınlayanların amacına dikkat çeken Eser, "Böyle bir densizliğe tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bu görüntüler karşında sokaklara dökülmemek, en şiddetli cevabı vermemek için bir Müslüman`ın tüm sinirlerini aldırması gerekir. Ancak biz biliyoruz ki, o çirkin görüntüleri çekenlerin gayesi de zaten bu. Ortalığı karıştırmak. Libya`da, Mısır`da, Yemen`de insanlar sokağa dökülüyor. Tepkiler kan dökülmesine kadar varıyor ve Amerikan savaş gemileri yine bölgeye geliyor. Sanki ikinci bir 11 Eylül tezgâhlanıyor. Sanki bu ülkelerin yeni yönetimlerine bir mesaj veriliyor" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak "Canımızdan, ömrümüzden, malımızdan ve evladımızdan daha kıymetli bildiğimiz Hz. Muhammed`e (sav) yapılan bu saldırıyı kendimize yapılmış kabul ediyoruz" diyen Eser, "Bu noktada Müslüman izzetine ve İslam`ın güzelliğine yakışır her türlü tepkiden, eylemden, mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklama Anadolu Gençlik Derneği Bingöl İl Başkanı Abdullah Narin`in okuduğu dua ile sona erdi.
 
Basın Açıklamasına Destek Veren STK`lar
Anadolu Gençlik Derneği, Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, Bayındır Memur-Sen, Buhara Eğitim Vakfı, Bem-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Bingöl Fm, Çağrı-Der, Demokratik Sendikalar Konfederasyon Bingöl Başkanlığı, Doğru Haber Gazetesi Bingöl Temsilciliği, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Evrensel Hafızlar Derneği, Genç-Der, Hak-İş Bingöl Temsilciliği, İHH Bingöl Temsilciliği, İlke Haber Ajansı Bingöl Temsilciliği, Kar-Der, Kalem-Der, Kültür Memur-Sen, Memur-Sen, Merhamet Eli Derneği, Mustazaflar Cemiyeti, Nur-Der, Saadet Partisi, Sağlık-Sen, Tavz-Der, Toç-Bir-Sen.
(Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir