• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Semt Pazarları Kaderine Terk Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da haftanın yedi günü farklı noktalarda kurulan semt pazarlarında, esnaf büyük sıkıntılar yaşıyor. İlke Haber Ajansı`na sorunlarını aktaran esnaf, defalarca belediyeye gitmelerine rağmen yollarının yapılmadığını belirterek, bundan dolayı malzemelerinin ellerinde kaldığını ve Pazar alanlarının çoğunda lavabo ve çeşme bile bulunmadığını belirtti.

 

\"En Önemli Sıkıntımız Lavabo ve Çeşmelerimizin Olmayışıdır\"
Semt pazarı esnafından Mustafa Konca 7 yıldır pazarlarda esnaf olduğunu hatırlatarak, \"Biz hiçbir zaman son zamanlardaki kadar sıkıntı yaşamadık. Bizim burada birinci ve en önemli sıkıntımız lavabo ve çeşmelerimizin olmayışıdır. Her türlü insan burada alışveriş yapıyor. Bu insanların da insani ihtiyaçları var bizler akşama kadar burada dikiliyoruz. Bizim ihtiyacımız oluyor. Yollarımız yıllardır uğraş vermemize rağmen halen yapılmadı. Bu hem malzememizin aşırı tozlanmasını ve satılamayacak hale gelmesine sebep oluyor. Hem de müşterilerimizin gelmemesine bağlı olarak işlerimizin düşmesine sebep oluyor. Özellikle bizim müşterilerimiz ailelerdir. Bayan çocuğunun arabasını buraya getiremiyor. Dolayısıyla bizler en önemli müşterimizi kaybediyoruz. Belki 10 defa başkanımız belediyeye gitti sözler verildi. Ancak henüz yerine getirilmedi bizler bu sözlerin yerine getirilmesini ve bir an önce bizim sorunlarımıza eğilmelerini bekliyoruz\" dedi.

 

\"Allah Rızası İçin Buraya Bir Gün Gelip Baksınlar\"
Pazarlarda 8 yıldır bu tür sorunların yaşandığını son zamanlarda ise adeta kaderine terk edildiklerini söyleyen, Nusret Özkan \"Pazarlarımız sahipsizdir. malzemelerimizi satamıyoruz. Kurduğumuz dernek ise kira paralarını alıyor ve onun dışında bir iş yapmıyor. Allah için sıkıntılarımızı dinleyen ve çözüm için bir şey yapan yok. Belediyeye gidiyoruz onlar da ilgilenmiyor. Bizim Pazar olarak da imkânımız yok. Dolayısıyla bu sorunun çözümü için başta vali ve belediye başkanı ve tüm yetkililere sesleniyoruz: Allah rızası için buraya bir gün gelip baksınlar. Ayrıca belediye milletin her tarafta tezgâh kurmalarına izin veriyor. Dolayısıyla halk, pazarları tercih etmiyor\" diyerek sıkıntılarını anlattı.

 

\"Bu İşte Yetkili Kimse Bizi Bir An Önce Bu Rezaletten Kurtarsın\"
Pazar esnafından Süleyman Kırmız ise, yıllardır yaşadıkları sorunların haddi hesabının olmadığını belirterek, yaşadıkları sorunları şöyle sıraladı. \"Zabıta burada görevini yapmıyor yollar çakıl toz toprak içinde malzemelerimiz elimizde kalıyor. Gördüğünüz gibi ne lavabo var ne de çeşme. Pazar başkanını gören hacı oluyor. Kimse ne bizi dinliyor ne sesimize kulak veriyor. Yıllardır yazın buranın tozunu kışında çamurunu çekiyoruz. Halimiz ne olacak bizim talebimiz bu işte yetkili kimse bizi bir an önce bu rezaletten kurtarsın. Yetkililerin bir gün gelip bu halimizi görmesini istiyoruz\" şeklinde konuşarak çaresizliklerini dile getirdi.

 

\"Pazarlarımız Hala Karanlıktadır\"
Son olarak konuştuğumuz Semt Pazarı Derneği başkan yardımcılarından İdris Halat ise \"Van`da A ve B pazarlarımız var. Bu pazarlarımız haftanın yedi günü 7 noktada hizmet vermeye çalışıyoruz. İki pazarımızda bine yakın esnafımız var. Bizim kimi pazarlarımızda yol sıkıntılarımız var. Daha önceki belediye döneminden bu yana uğraşıyoruz. Bir türlü çözülemedi. Gerek o zaman ve gerekse bu belediye döneminde bu sorun çözülmedi. Ayrıca pazarlarımızın tüm sorularının yanında pazarlarımız aydınlatılamıyor. Biz bunun için VEDAŞ yetkililerine de başvurduk. Ancak bir çözüme ulaşamadık. Zaten esnafımızda söyledi. Lavabo başta olmak üzere yollarımız, elektrik sorunlarımız var. Bu sorunların çözümü için yetkililerin bize yardım etmeleri gerekir bizim bunları çözecek gücümüz yok. Ayrıca esnafımız ilk Pazar kurduklarında aldıkları bir kredi var. Bunu ödeyemiyor. Biz bunun da deprem kapsamında ya ileriki bir tarihe atılmasını ya da affedilmesini talep ediyoruz. Yetkililerinde bizlere bir kulak verip sorunlarımıza bir el atmalarını istiyoruz\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir