• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
İnternetten Alışverişe Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar`dan Mehmet Koyun internet üzerinden satış yapan bir siteden cep telefonu beğendi. Fiyatı da diğer sitelere göre biraz daha uygundu. Satıcı ile irtibata geçip siparişi verdi. Mehmet Koyun`u kandıran da ilandaki "PTT kargoyla kapıda ödeme kolaylığı" oldu. "Eğer beğenmez isem geri gönderirim" diyerek telefon siparişi verdi.
 
Üç gün sonra telefon daha doğrusu kargo geldi. Açıp kontrol etmek istediğinde, PTT görevlisi "ödemeyi yapıp teslim aldıktan sonra paketi açabilirsin" dedi. Bir an şüpheye düşse de ödemeyi yapıp imzayı attı.
 
Koyun, kutuyu açınca içinden bir adet şarj cihazı, bir adet kulaklık çıktı. Kutunun geri kalanı ise karton ve gazete kâğıdı ile doldurulmuştu. İade etmek istediğinde PTT görevlisi geri almadı. İadenin olabilmesi için paketin açılmaması gerekiyormuş.
 
Mehmet Koyun, PTT görevlisinden umudu kesip, satıcı ile görüşmek için hemen telefona sarıldı. Uzun uğraşlar sonucu telefonuna ulaşabilmiş. Şans eseri aynı telefondan başka bir arkadaşı da istetmişti. Mehmet Koyun satıcıya "eğer paramızı geri göndermez ise gelecek olan ikinci telefonu açmadan PTT görevlisiyle birlikte savcılığa başvuracağını söylemiş. Kargoyu PTT görevlisinin yanında açmış olduğumuz ve kutuda telefon olmadığına dair tutanak tutturduğumuzu da söyledik. Sonunda satıcının gözü korkmuş olmalı ki "PTT Müdürünün yanına gidip beni ara paranı iade edeceğim dedi.
 
PTT müdürüne "Kargoyu tutanakla birlikte bana geri gönderin, alıcının parasını da eğer ödendi diye sisteme girmediyseniz iade edin, bir yanlışlık olmuş, elemanlardan birisi yapmıştır" dedi.
 
Sonuç olarak Mehmet Koyun`un ödediği parayı iade ettiler ama kanıt olan kağıt dolu kargo ve tutanağı da geri gönderdiler. Yani artık savcılığa başvurmak için ellerinde de hiçbir şey kalmadı. İkinci kargoya ise satıcı, daha fazla uğraşmak istemediğinden, "O kargoyu teslim almayın bana geri gelsin" dedi.
 
Mehmet Koyun, bu adam başka kimseyi de dolandırmaya çalışmış mıdır diye Google arama motorunda adını soyadını yazıp aramış. Bir forum sitesinde uzun uzun adamdan bahsetmişler. Birkaç kişinin canını yakmış ama hiçbiri parasını geri alamamış.
 
Bundan dolayı güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmayın diyor Mehmet Koyun. Ürününüzün PTT kargo harici bir kargo ile gönderilmesini isteyin. Açmadan önce de kurye ile konuşun, paketi açıp kontrol ettikten sonra ödemeyi yapmak istediğinizi söyleyin. Eğer kabul etmez ise ödemeyi yapmayıp geri gönderin. İlanlardaki "PTT kargoyla kapıda ödeme kolaylığı" cümlesi sizi kandırmasın. (M. Ata Güler - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir