• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Diyarbakır`da Hakaret Filmine Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Amerika`da bir kipti tarafından çekilen, Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren `Müslümanların Peygamberi Muhammed` filmine dünyanın dört bir yanında tepkiler gelmeye devam ediyor Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe vererek hakaret filmi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Av. Abdulğani Orhan Diyarbakır Adliyesine gelerek, Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmin Yapımcı ve Yönetmeni Sam Bacile, Filim kampanyasını yapan Moris Sadek,Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo` nun sahipleri ile Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü hakkında, `Halkı kin ve düşmanlığa tahrik` `Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak`, `Nefreti kışkırtmak` suçlarından tutuklanma kararı çıkarılması ve yargılanmaları ile filmin Youtube ve diğer tüm erişim noktalarından yayınlanmasının iptali için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, "Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmin yapımcı ve yönetmeni Sam Bacile ile Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir" ifadelerine yer verilerek şöyle denildi.: "İnternet ortamında açıkça gösterimde olan Hz. Muhammed`e (sav) hakaret filminin yapımcısı ve yönetmeni insana ve insanlığa, sanata ve sanatçıya yakışmadığını düşündüğümüz bir tarzda, eylem birliği içinde ve suç işleme kastı ile en kutsal saydığımız manevi değerlerimizle ilgili tüm dünyanın ve İslam âleminin gözü önünde dalga geçmektedirler. Şüphelilerin, Müslüman halkın ve vatandaşların huzurunu bozduğu, halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği aşikârdır. Halkın ekseriyetinin benimsediği dini değerleri, Peygamber Sevdalıları için can ve maldan daha kıymetli olarak kabul edilen Peygamberin (sav) alenen aşağılanması suçlarına hukuki olarak bir cevap mahiyetinde ve işlenen suçların cezasız kalmaması ilkesi gereği ve bundan sonra işlenebilecek bu tür suçların önüne geçilmesi için, suçun önlenmesi gerekmektedir."
 
Filmin yapımcı ve yönetmeninin TCK` nın `Yabancı tarafından işlenen suç` başlıklı 12. maddesi uyarınca, Türkiye`deki Müslüman vatandaşların huzurunu bozduğu, halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmesi nedeni ile yargılanıp cezalandırılmalarının gerektiği belirtilen dilekçede şüphelilerin Türkiye dışında bulunmalarının yargılama yapmaya engel olmadığı ifada edildi.
 
Suç duyurusu dilekçesinde, Amerika`daki bu film skandalının hemen ardından Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo` nun, Peygamber`imize ilişkin hakaret içerikli karikatürlerin yayımlamasını provakatif ve kasten suç işleme kastı ile yapılan gayri ahlaki `nefreti kışkırtmak` girişimi olarak nitelendirilerek, daha şu ifadeler kullanıldı: "İslam karşıtı olup kutsal değerlere hakaret içeren bu filmin, video paylaşım sitesinde Arapça altyazı ile yayınlanması bu şer odaklarının suç işleme niyetlerini, ayrımcılığı, etnik, ırksal ya da dini bir gruba karşı nefreti ve şiddeti açıkça kışkırtmaktadır. Bu nedenle şüphelilerin, TCK 12. madde hükümleri ve ilgili mevzuat gereği Türkiye`de yargılanmaları ve `Türkiye`de bulunmaları durumunda en ağır şekilde cezalandırılmaları` gerekmektedir."
 
Dilekçenin sonunda, şüphelilerin hakkında kamu davasının açılmasına karar verilmesi ve tutuklama kararı çıkarılması talebinde bulunuldu. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir