• DOLAR 32.458
  • EURO 34.655
  • ALTIN 2390.559
  • ...
Yatak Örtüsü Satın Alırken Bunlara Dikkat Edin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yatak örtüsü, yatak odalarının dekorasyonunu tamamlayan ev tekstil ürünleridir. Günümüzde pek çok marka tarafından farklı renk ve desenlerde yatak örtüsü modelleri üretilmektedir. Bu anlamda hemen her zevk ve bütçeye göre bir yatak örtüsü bulmak mümkündür. Ancak odalarda şık bir görünüm elde etmek için mutlaka ürünün renk ve desenlerine dikkat etmek gerekir. Çok fazla alternatifi bulunan bu örtüleri seçerken aceleci davranmamalı ve detaylara önem verilmelidir Peki, yatak örtüsü satın alırken neleri göz önünde bulundurmalısınız?

Yatak Örtüsü Seçmenin İncelikleri

Yatak örtüsü modelleri arasından seçim yapmak her ne kadar kolay gibi görünen bir durum olsa da, yatak odasında uyum ve şıklığı bir arada arayanlar için dikkat gerektiren bir durumdur. İşte yatak odasında şıklığa önem verenler için yatak örtüsü seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar…

Yatak Odanızın Dekorasyonunu Göz Önünde Bulundurun!

Yatak örtüsü satın almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak önem vermeniz gereken detay yatak odanızın dekorasyonu ile uyumlu olup olmadığıdır. Bu anlamda sade dekorasyona sahip bir yatak odasına sahipseniz yine sade ve gösterişsiz yatak örtüsü modelleri arasından tercihte bulunmalısınız. Ancak yatak odası dekorasyonunuzda gösterişi seviyorsanız tüllü, dantelli ve üzerinde simler barındıran yatak örtülerini de tercih edebilirsiniz.

Yine özellikle çeyiziniz için bir yatak örtüsü satın alacaksanız perdeleriniz ile yatak örtünüzün birbiriyle uyumlu olması çok daha hoş bir görünüm ortaya koyacaktır. Bu nedenle çift kişilik yatak örtüsü modelleri arasından seçim yaparken perdeleriniz ile yakın desenlerde olanları tercih edebilirsiniz.

Yatağınızın Ebatlarına Dikkat Edin!

Hem koltuk örtüsü hem de yatak örtüsü satın alırken hangi ebatlarda bir örtüye ihtiyacımız olduğunu önceden belirlemeliyiz. Çünkü bir yatak örtüsünün estetik görünmesi için yere kadar sarkması gerekir. Bu nedenle standart ölçülerin üzerinde bir yatağa sahipseniz daha büyük ebatlarda bir yatak örtüsü satın almalısınız. Aksi halde şık bir görünüm elde etmeniz mümkün değildir.

Kolay Temizlenebilir Olmalı!

Tüm bunların yanında kaliteli bir yatak örtüsünün kolay temizlenebilir olması gerektiğini unutmamalısınız. Bu anlamda satın almadan önce nasıl yıkanacağının bilinmesi oldukça önemlidir. Eğer yatak örtünüzü uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız, kolay yıpranmayacak modelleri satın almaya özen göstermelisiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir