• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
`Artık İnsanlarımız Ölmesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman`a gelen Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, saat:10.30`da Atatürk Parkında, mayın patlaması sonucunda hayatını kaybeden 4 kişinin heykelini bulunduğu yeri gezdi.
 
Hayatını kaybeden 4 kişi ile ilgili açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, yaşamını yitiren 4 insanın toplumsal barış için mücadele ettiğini belirterek, "Burada yaşamını yitirenler toplumsal barış için mücadele eden ve bu uğurda hayatlarını kaybettiler. Bu ülkenin barışına katkı koymaya çalışan, toplumsal barış için mücadele eden çaba sarf eden insanlardı" dedi.
 
Artık Silahların Susmasını İstiyoruz
Hayatlarını kaybeden Özdemir kardeşlerin siyasetin de içinde olan insanların olduğunu ifade eden Öztaşkın, "Son günlerde çatışmaların artması, şiddetin artması ve her gün Türkiye`nin çeşitli yerlerinde cenazelerin gitmesi hepimizi derinden üzmektedir. Biz artık silahların susmasını istiyoruz. Acıların bitmesini istiyoruz. Artık şiddeti, çatışmaları, savaşı değil, barışı konuşmak istiyoruz. Daha fazla acı yaşamak istemiyoruz. Sendika olarak Kürt sorunun demokratik yöntemlerle, barışçıl yöntemlerle ve eşitlik temelinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Sendika olarak bütün çabalarını bu sorunların çözümü için sarf ettiklerini vurgulayan Öztaşkın, "Artık insanlarımız ölmesin. Hep birlikte bu ülkenin barış şarkılarını söyleyelim. Şiddetin, çatışmaların ve savaşın sona ermesi için hepimiz elimizden gelen mücadeleyi sürdürmeliyiz" şeklinde konuştu.
Öztaşkın`ın daha sonra petrol sahalarını ve orada çalışan işçilerin sorunlarını dinleyeceği belirtildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir