• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
İmam Hatip Müdürüne Saldırı Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan` İmam Hatip Lisesi Müdürü Abduselam Turşak`a polisler tarafından yapılan saldırı, Eğitim Birsen üyeleri tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi.

 

Tatvan İHL`de görevli bir öğretmenin İHL Müdürü Turşak, tarafından derslere geç geldiği iddiasıyla uyarılması nedeniyle öğretmen ile okul müdürü arasında tartışma yaşandığı ve öğretmenin durumu polis olan eşine bildirmesi üzerine öğretmenin eşi olan polis ile başka bir polisin toplantı odasını basarak okul müdürüne hakaret ettikleri ve toplantı odasını dağıttıkları iddia edildi.
İddia edilen olay üzerine İHL Müdürü Turşak, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Olayın duyulması üzerine harekete geçen Tatvan Eğitim Birsen üyeleri Tatvan İHL önünde basın açıklaması düzenledi.

 

Eğitim Birsen adına basın açıklamasını okuyan Savaş Ülkü, tek hedefleri yarının teminatı olan gençlerin eğitimine kendilerini adamış, bu uğurda gece gündüz demeden çalışıp emek sarf eden eğitimcilere karşı yapılan çirkin saldırıların son bulması ve eğitimcilere karşı bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için daha duyarlı olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

 

Ülkü, basın açıklamasına şu sözlerle devam etti: \"Bir eğitim kurumuna ve kurumunu temsil eden okul müdürüne hem de odasında müdür yardımcıları ile toplantı halinde iken tek amaçları gençlerin yarınlarına daha iyi bir gelecek hazırlamak derdinde olan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıyı tüm eğitim camiası olarak lanetliyor ve bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin hakkında gerekli incelemenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini yetkilllerden beklediğimizi burada açıkça ilan ediyoruz. Ayrıca başta Bitlis Valisi ile İl Emniyet Müdürü ve Tatvan Kaymakamı`nın olayla ilgili gerekli hassasiyeti göstemesini bekliyoruz. Yetkililerin eğitimcilerin bir daha şiddete maruz kalmamaları için gerekli tedbirlerin alınmasını da istiyoruz.\"


Ülkü basın açıklamasının devamında \"Burada şiddete başvurarak sorunlarını çözmeye çalışanlara şunu söylemek istiyoruz.bu olaya karışan polis memurunun görevi şiddete başvurmak değil ,eğitimcilere saygı göstermek ve vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamaktır.
Sonuç olarak yaşanan bu üzücü olayı şiddetle kınıyor ve buna benzer olayın bir daha vuku bulmamasını diliyoruz.\" İfadelerini kullandı.
Basın açıklamasından sonra Eğitim Birsen üyeleri olayı protesto etmek amacıyla Yaşam Merkezi önüne kadar yürüdü. (Erkan Yürek-Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir