• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Kadirov O Filmi Yapanlar Ölümlerden Sorumludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Dışhaberler servisi-Riyad Makaev

Caharkale- Rus yanlısı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadırov yoğun bir şekilde protesto gösterilerinin başlamasına neden olan "Müslümanın masumiyeti” filmini yapanları kınadı.

Rusya`nın Sesi Radyosu`n yaptığı habere göre, Kadırov, "Amerikan büyükelçisi dahil hiçbir suçu olmayan insanların ölümlerinin sorumlulukları tamamen bu filmi yapanlara aittir" şeklinde konuştu.

Kadırov ayrıca, devletin katı bir şekilde dini esaslara dayalı her türlü provokasyonların önüne geçmesi gerektiğini vurguladı. Amerikan yönetiminin filmi yapanların sadece kendi görüşlerini belirttiği açıklaması bu durumda ifade özgürlüğü ile hiçbir şekilde alakalı değil.

Kadırov, "Biz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in değerlendirmelerini tam anlamıyla destekliyoruz ve her ülkenin katı bir şekilde bu tür provoksyonlara karşı sert tepki vermek, onların önünü almak ve suçluların kanunlar önünde hesap vermesini sağlamak zorundadır. Bir kişinin özgürlüğü kan dökülmesine ve birçok ülkelerde istikrarsızlığı yol açmamalıdır. İğrenç ve aşağılık provokasyonu düşünenler insanların ölümleri dahil katı bir şekilde cezalandırılmalıdırlar. Rusya Müslümanları olan bizler açık bir şekilde tüm dünyadaki Müslümanların dini duygularına hakaret eden sözde filmi yapanların davranışlarına karşı öfkeliyiz." dedi.

Rus yanlısı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı, "Biz tabi ki gösteri yapanların fikirlerini katılıyoruz. Ancak biz radikal davranışlar ve kan dökülmesine kesinlikle karşıyız. Protesto için masum insanların hayatını tehdit etmeyen barışsal protesto şekli seçilmelidir." şeklinde konuştu. O ayrıca Rusya`da buna benzer kitlesel protesto gösterileri organize etme gereği olmadığını, çünkü benzer durumların hiçbir zaman olmadığını ve Allah`a çok şükür olmayacağını düşündüğünü ifade etti. Kadırov konuşmasına, "Bizde dinlerarası barış ve uyum var. Milyonlarca Hristiyan ve Müslüman birbirlerinin dini duygularına saygı gösteriyorlar." sözlerini ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir