• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
İmam Hatip Kayıtları Patlama Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Yeni eğitim sistemiyle İmam Hatiplerin açılmasıyla bu okullara başvurularda adeta patlama oldu. Birçok yerde yeni imam hatipler açılmasına rağmen talep karşılanamıyor.

Bitlis`in tüm ilçelerinde yeni imam hatip okulları açılmasına rağmen başvuran herkesin kaydının yapılamaması, bu alandaki yetersizliği ortaya koyuyor. Merkez imam hatip binasına ek olarak Rehva mevkinde yapılan 300 kişilik kapasiteli pansiyona sahip ek bina da ihtiyacı karşılayamıyor.

Mevcut kontenjanların dolduğunu ifade eden okul başmüdür yardımcısı M. Şerif Gök, Anadolu imam hatip bölümüne 190 öğrencinin kaydının yapıldığını, düz imam hatip bölümünün kontenjan sayısının 144 olduğunu ve kontenjanın dolduğunu söyledi.

Mescit ve Bilgisayar Odası Derslik Oldu
Kontenjan dışında 100 öğrencinin kayıt olmak için okula dilekçe verdiğini ve hala başvuruların devam ettiğini dile getiren Gök, bunun için yeterli sayıda dersliklerinin olmadığını, mescit ve bilgisayar odalarından derslik olarak faydalanılacağını belirterek, her derslikte 50 öğrencinin ders göreceğini ancak bu sayının daha da artacağının görüldüğünü kaydetti.

Çevre Köy ve Mezralardaki Öğrencilere İmam Hatip`e Gelemeyecek
Yapılan ek bina ve pansiyona rağmen şuan itibarıyla pansiyonda yer kalmadığını, birçok öğrencinin yer sıkıntısı yaşadığını bunun da öğrencilerin eğitimine yansıyacağını ifade eden Gök, \"İlköğretim öğrencileri yönetmenlik gereği pansiyondan faydalanamıyor. Taşımacılık sistemi ise sadece lise düzeyindekiler içindir, ilköğretimi kapsamıyor. Bundan dolayı imam hatibe kayıt olmak isteyen çevre köy mezradaki kız ve erkek öğrenciler eğitime devam edemeyecek.

Yeni ilçelerimizde imam hatip okullarının açılmasıyla birlikte merkeze bu kadar kayıt başvurularının yapılacağını tahmin etmiyorduk. Sadece 9`üncü sınıflarımızda 400`ün üstünde öğrencimiz bulunmaktadır. Bu da imam hatiplere olan talebin ve çocuğunu imam hatip okullarına gönderen velilerin duyarlılığının bir göstergesidir\" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir