• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Küstah Yapımcı Pişman Değilmiş !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Libya`da ABD Büyükelçisi`nin de öldürüldüğü olayları tetikleyen "Innocence of Muslims" (Müslümanların Masumiyeti) adlı filmin ABD`de yaşayan yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula ise ABD`de Arapça yayınlanan Radio Sawa`ya şunları söyledi:

"Evet, Amerikan vatandaşlarına şiddet yöneltilmesi konusunda kendimi suçlu hissediyorum. Amerika`nın bu konuyla hiçbir ilgisi yok ve yine hiçbir ilgisi olmayan bir filmin sonuçlarının zararını görüyor. Ama hayır, büyükelçinin ölmesine üzülsem de filmi yaptığıma pişman değilim. Filmin ilk 14 dakikasını internete sızdıran bendim. Şimdi tamamını yayınlamayı düşünüyorum. Kimse filmimi manipule etmedi. 1994`te (İslam karşıtı) bir kitap yayınladım. Bazı çevreler bunu bir filme dönüştürmemi istedi, ben de yaptım. Sadece Müslümanlara değil, tüm dünyaya bir mesajım var. Umarım bir yargıda bulunmadan filmi izlersiniz. Ben İslam ile ilgilenen bir Arap düşünürüyüm."

Mali suçlardan ceza aldığı daha önce bildirilen Nakoula`nun 1990`larda uyuşturucu üretmekten de hüküm giydiği bildirildi. ABC News`un haberine göre Nakoula, metamfetamin üretirken yakalanınca hapis yattı. İlerleyen dönemde çalıntı kimlik ve sosyal güvenlik numaraları kullanarak federal bankalarda hesabı bulunan çok sayıda kişiyi dolandıran Nakoula`ya, ABD mahkemesi 2010 yılında 21 ay hapis cezası verdi.

Senaryoyu hapiste yazmış

Tartışılan filmin senaryosunu hapiste yazan Nakoula salıverilince çekimlere başladı. 50-60 bin dolara malolan filmi 21 yaşındaki oğlu Abanob Basseley ile birlikte 12 günde çekti. Paranın ise eşinin Mısır`daki ailesinden geldiğini söylüyor. Olay adam daha önce “Sam Bacile” adıyla yaptığı açıklamalarda kendisini bir “İsrailli Yahudi” olarak tanıtarak filme harcadığı 5 milyon doların varlıklı Yahudi arkadaşlarından geldiğini iddia etmişti.

AP ajansı dün federal yetkililerin Nakoula`nın şartlı tahliye koşullarını ihlal edip etmediğini incelendiğini söyledi.

Hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir