• DOLAR 32.27
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2457.36
  • ...
Öğretmenler Tayin Haklarını İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yapılan basın açıklamasını Anadolu Eğitim Sendikası adına Erciş Anadolu Eğitim Sendikası İlçe Temsilcisi Levent Özcan okudu. Özcan, tayin haklarının verilmesini istediklerini belirterek, \"Bizlere söz verilen ve anamızın ak sütü gibi bize helal ve anayasal hakkımız olan tayin hakkımızın onaylanmamasının sebebini öğrenmek için burada toplandık. Bizler Erciş ve Vanlı her birey gibi fedakârlık ettik. Bu fedakârlığımızın karşılığı dört ay boyunca ödenen 300 Liralık deprem tazminatı değildir ve asla olamaz. Bizler ülkemizin fedakâr öğretmenlerinden bir derece daha fazla fedakârlık ederek deprem sonrası süreci geçirmiş öğretmenleriz\" dedi.

 

\"Senelerden Bu Yana Ailelerimizden Sevdiklerimizden Ayrıyız\"
Deprem sonrası psikolojilerinin bozulduğunu belirten Özcan, deprem sonrası Van ve Ercişte çektiklerin sıkıntılara değinerek, \"Çoğumuz senelerden bu yana ailelerimizden sevdiklerimizden ayrıyız. Evli olan arkadaşlarımız Erciş ve Van`da sağlam bina bulunmadığı, bulunan binaların kiralarının bir öğretmenin bütçesinin çok üzerinde olduğu için eş ve çocuklarını buraya getiremiyor. Ve tüm bunların yanında birde deprem psikolojisi bizleri mahvediyor\" ifadelerini kullandı.

 

\"Bir Bakana Yakışır mı Acaba?\"
Milli Eğitim Bakanının kendilerine tayin sözü verdiğini hatırlatan Özcan, \"Bir televizyon programında milyonlarca vatandaşın önünde verilen bir sözü unutmak, evet soruyorum sayın bakanıma `hiç bir bakana yakışır mı` acaba? Bu günlerde sayın bakanımız yanlış bilgilendirildiği için ve bu yanlışlık işin içinde olanlar tarafından çok rahat anlaşıldığı halde bol bol matematiksel hesaplar yapıyor. Elbette yanlış bilgi ile yapılan hesapta yanlış çıkıyor. Evet, sayın bakanım -buradan sizlere sesleniyoruz `yanlış bilgilendiriliyorsunuz ve bu sıkışıklığın, bu içinden çıkılması zor gibi görünen durumun en büyük müsebbibi sizi yanlış bilgilendirenlerdir\" diye konuştu.

 

\"MEB`zede Öğretmenleriz Sayın Bakanım\"
Vanlı öğretmenler olarak artık, kendilerinin sadece depremzede değil `MEB`zede olduklarını söyleyen Özcan, açıklamasına şu sözlerle son verdi: \"Getirilen zorunlu hizmet affı ve 4+4+4 ile bırakın isteğe bağlı yer değiştirmeyi Anayasal güvence altındaki en hayati özür durumlarında bile öğretmen yerinden kıpırdayamamaktadır. Saçma sapan puan kriterleriyle değerlendirilen çalışma bölgeleri ve okullar çalışanı mağdur etmektedir. Adaletten uzak puanlar, öğretmenin il içinde ve il dışına yer değiştirmesine esas alındığından mağduriyete neden olmaktadır! Tüm koşulları adil bir hale getirmeden mutsuz öğretmenler istihdam etmeye devam ederseniz sistem, kaosa dönüşeceği gibi hedeflediğiniz eğitim verimliliğine ulaşmanız asla mümkün olmayacaktır\"

Basın açıklamasının ardından katılımcılar valiliğin önüne siyah bir çelenk bırakarak sessizce dağıldı. (Fırat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir