• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
`Uçuş Seferlerinin Arttırılmasını İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Yaklaşık 50 milyon TL`ye mal olan Batman Havalimanı, Diyarbakır Havalimanı`nın pisti tadilatta iken sefer sayısı günde 12-15 arası değişirken, Diyarbakır Hava Limanı`nın tadilattan çıkmasıyla sefer sayıları günde 3-4 indi. Uçak seferlerinin arttırılmasını ve daha çok seferlerin yapılması için vatandaşlar ve seyahat acenteleri, Batman Valisi Yılmaz Arslan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`ten ile BATSO, STK`lar ve milletvekillerinden destek beklediklerini dile getirdiler.
 
Batman Havalimanı`nda Türk Hava Yolları(THY) günde 1sefer İstanbul, Anadolu Jet günde 1sefer Ankara, Pegasus haftada 4 gün İstanbul`a sefer düzenliyor. Seyahat acenteleri mevcut sefer sayılarının ihtiyacı karşılamadığını ifade ederek sefer sayılarının artırılmasını istediler.
 
Batman Havalimanı`ndaki sefer sayıları ile ilgi olarak İLKHA`ya konuşan Batmanlı vatandaşlar, "Devlet büyüklerimizin büyük bir açılışıyla hizmete başladı. 2 yıldır hizmet devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon TL`ye mal olan havalimanı yöremizde büyük bir katkıda bulunabilecek bir yatırım. Yalnız önemli bir konuyu göz ardı etmemek lazım. Açılmadan önce yapılan görüşmelerde yoğun uçuş trafiğinin olunacağı söylenildi ve yazıldı" dediler.
 
"Batman Havalimanı Yoğun Uçuş Trafiğini Her Yönüyle Kaldırabileceğini Gösterdi"
Son 3 ayda Diyarbakır Havalimanının pist tadilatı nedeniyle Batman Havalimanında yoğun bir uçuş trafiği olduğunu belirten Murat D, bu durumun yöreye her yönden olumlu sonuçları beraberinde getirdiğini belirterek, "Batman Havalimanı, yönetimi ile personeli ile konumu itibariyle daha yoğun uçuş trafiğini kaldırabileceğini her yönüyle gösterdi" ifadelerini kullandı.
Batman ve yörede uçuşların arttırılma taleplerinin olduğunu belirten Nuri Beyca, "Batman Havalimanında THY günde 2, Pegasus`un ise haftada 4 uçuşlarının olduğu biliniyor. Bu konuda Devlet Büyüklerimizden, Siyasi Partilerden, Bakandan, Milletvekillerimizden, iş adamları, Valilik, BATSO`nun ilgilenmeleri çok önemli" şeklinde konuştu.
 
Ter Köşk Pegasus Batman Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Seven, Şuanda Batman`da haftada 4 gün Batman-İstanbul seferlerinin yapılmakta olduğunu belirterek, "Hedefimiz bunları her güne çıkarmaktır. Bu konuda Pegasus yetkilileriyle görüşmelerimiz devam etmekte. Özel sektör sivil havacılık bölgemizde iyi bir potansiyele sahiptir. Sefer sayılarının arttırılması Batman için gereklidir. Güneydoğu`nun incisi Batman şehri hızla gelişmekte olup, iyi gelecek vaad etmektedir. Bu konuda STK, Batman Valisi`nden destek bekliyoruz. Girişimlerini hızlandırmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Güneydoğu`daki En Rahat Havalimanı
Tekalp Turizm Acente Yetkilisi Abdulhamit Almaz, "Güneydoğu`nun en hızlı gelişen şehirlerimizin başında gelen Batman`ımıza sefer sayılarının arttırılmasını Antalya ve İzmir`e direk seferlerin haftada en az 1-2 gün olarak düzenlenmesini Batman yöneticilerinden ve uçak firmalarından istiyoruz. Batman Havalimanı Güneydoğu`daki en konforlu ve ulaşım açısından en rahat havalimanıdır. Vilayetimizde yeteri kadar potansiyel var olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda STK`lardan, valimizden ve milletvekillerimizden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir