• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Dünya Protesto Ediyor Türkiye Seyrediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile’nin ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmine yönelik tepkiler giderek büyüyor. Hazreti Muhammed (S.A.V) ve İslam dinini küçük düşürdüğü belirtilen film, Mısır, Libya,Tunus ve Gazze’de protesto edildi. Ancak Türkiye`den hala bir tepki gösterilmiş değil.

Hz. Muhammed`e (S.A.V) hakaretler içeren ve protesto gösterilerine yol açan `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmin yapımcısı Sam Bacile, filmi `provokatif bir siyasi tutum` için yaptığını itiraf etti.Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, `` İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam`ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim`` ifadelerini kullandı.

``Bu film için 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım`` diyen Sam Bacile, ABD`nin Florida eyaletinde Kur`an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones`dan destek aldığını söyledi. Bacile, filmin fragmanının Temmuz başında verdiğini kaydederek, filmin Twitter`da eski aktörlerin konuyu ele almasıyla gündeme geldiğini söyledi. Bacile`in tepkilerin ardından saklandığı bildirildi.

Filmin kampanyasını Kaliforniya`da yaşayan Müslüman karşıtı tutumuyla bilinen Kıpti Moris Sadek`in yaptığı belirtiliyor.
Mısır’da Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Amerika`da yaşayan Kıptiler tarafından çekilen ve Hz. Peygamber`e hakaret içeren filmin yapımcılarının yargılanması talebinde bulundu. 11 Eylül saldırılarının 11’inci yıldönümünde, Mısır’daki Selefiler Kahire’deki ABD büyükelçiliğine saldırmıştı.

Libya`da filmi protesto eden bir grup ABD`de gösterime girecek filmin Hz. Peygamber`e hakaret içerdiği gerekçesiyle, Bingazi`deki ABD Konsolosluğu`nun önünde toplanarak Amerika aleyhine sloganlar atmıştı. Bugün de Bingazi`deki ABD Konsolosluğu`na yapılan roketatar saldırısı neticesinde Amerikan büyükelçisi ve beraberindeki üç kişi ölmüştü.

Büyük tartışma yaratan film, Tunus da protesto edildi. Ülkedeki Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğu önünde toplanan bir grup Tunuslu, film yapımcısı ve Amerikan yönetimini hedef alan sloganlar attı. Konsolosluk önündeki protestolarda Tunus polisi ve ordunun yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Gazze’de de bir grup, filmi protesto etmek için toplandı ve Amerikan bayrağı yakarak, filmin aleyhinde sloganlar attı.

Daha bir çok İslam ülkesinde filmle ilgili çok sayıda tepki gösterilirken, Türkiye’deki Müslümanlardan ses çıkmaması oldukça düşündürücü. Türkiye’deki Müslümanların Suriye eylemlerine 300 kişiyle gelmesi, başörtüsü yasağı sonuçlanmamışken ses çıkarmamasını iç siyasetin bir yansıması olarak anladık da Hazreti Muhammed’e (S.A.V) hakaret eden bir film dünya Müslümanları tarafından protesto edilirken Türkiye’deki Müslümanlardan ses çıkmamasını anlamıyoruz.

Biz niye yakıp yıkmıyorsunuz diye sormuyoruz, niye üzerinize ölü toprağı serpildi, neden demokratik tepkinizi göstermiyorsunuz onu soruyoruz

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir