• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Halk Evlerinden İmam-Hatiplere Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Yeni Eğitim ve Öğretim döneminde geçilecek olan 4+4+4 eğitim sisteminde bulunan seçmeli din dersleri ve imam-hatiplerin ortaokul bölümlerin açılmasına tahammül edemeyen Halk Evleri Mersin Şubesi imza kampanyası başlattı.

 

Yapılan basın açıklamasını Halk Evleri adına okuyan Cihan Güngöze, \"Okullar eğitim sisteminde büyük bir krizle açılıyor. Gerçi her sene kriz var. Zira AKP, 10 yıldır eğitim sistemini yapboza çevirdi. Bir bakanın getirdiğini diğeri değiştirdi. Ama bu kez 4+4+4 eğitim sistemini kurmaya çalışırken her şey yüzlerine bulaşmaya başladı. Her köşeye bir imam-hatip açma hırsıyla okulları bölüp öğrencileri yerlerinden ettiler\" dedi.

 

AK Partinin enkaz yaratarak 4+4+4`ü dayattığını savunan Güngöze, \"Çünkü yaratmaya çalıştığı \"gerici toplum modelini\" yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. İmam-Hatipler yaygınlaştırılmakta, zorunlu hale geleceği açık olan \"seçmeli\" din derslerinin artırılması ile tüm okulların İmam-Hatipleştirileceği bir proje hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Tek din, tek mezhep tezgahından geçirilen çocuklar kaderci ve itaatkar nesiller olarak yetiştirilecek\" ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir