• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamberler şehrinde Siyer Sınavına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen Umre ve bin bir çeşit ödüllü Siyer Sınavı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 300 ayrı noktada yapılan sınava 23 bin 500 kişi başvurdu. Şanlıurfa merkezde ise 20 merkez ve 43 kırsal mahalle olmak üzere 63 noktada yapılan sınava  yaklaşık 11 bin kişi başvurdu.

Sabahın erken saatlerinde anne ve babaları ile birlikte sınavın yapılacağı okullara gelen ilk ve ortaokul öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu.

Saatler 10.30’u göstermesiyle birlikte sınava girecek kişiler salonlara alınmaya başladı. Saat 11.00’da başlayan sınav, 4 kategoride gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlerinden Fatih Karakaş, amaçlarının Peygamber Efendimizin hayatını topluma yaymak olduğunu belirterek, yaklaşık olarak Şanlıurfa'da 11 bin kişinin sınava katıldığını, 63 okulda sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sınava giren öğrenciler de sınav ile ilgili düşüncelerini İLKHA mikrofonlarına anlattı.

Kitabı çalıştığı için sınavın güzel geçtiğini belirten Dilek Nur Yiğitbay, "Kitabı 5 veya 6 kez not çıkararak okudum. Daha sonra çıkarttığım notlardan ders çalıştım. İmam hatip öğrencisi olduğum için siyeri, daha önce okumuştum. Kitap da siyeri daha iyi öğrenmeme yardımcı oldu." dedi.

Yücel Aktaş ise arkadaşları ile kendi aralarında kurmuş oldukları WhatsApp grubunda sorular paylaşarak sınava hazırlandığını belirterek, sınavın kolay geçtiğini söyledi.

Akta, "Kitabı bir kez okudum. Daha çok WhatsApp grubu üzerinden gelen soruları çözdüm. İnşallah hayırlısı olur. Sınava girmeden önce umreyi kazanacağımı düşünüyordum, girdikten sonra işimin zor olduğunu anladım. Bakalım hayırlısı olsun." dedi.

Nur Efşan Polat ise sınav kitabını 4 kez okuduğuna dikkat çekerek, "Sınavda daha çok ezber bilgisi vardı. Ben de kitabı ezberlediğim için bana zor gelmedi. En çok zorlandığım soru ise Hazreti Ebubekir vesilesiyle Müslüman olanlarla ilgili soruydu. O yüzden o soruyu boş bırakmak zorunda kaldım. Kitabı sadece 4 kez okudum. Hayırlısı olsun inşallah. Bence Peygamber Sevdalılarının bu sınavı yapmaları çok mükemmel bir şey oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. O yüzden herkesin bu gibi sınavlara katılmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fatma Ökten ise sınavı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ederek, "Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıf öğrencisiyim. Kitabı 2 kez okudum. Meslek hocamızın desteğiyle kitap tahlilleri yaptık. Bu şekilde sınava çalıştık. Çok güzel bir sınav; insanların Peygamber Efendimizi tanıması lazım, o devirleri yaşaması lazım. Çok mutlu olduk böyle bir sınava girdiğimiz için. Sınavı düzenlediği için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ederiz." dedi.

Siverek’te Siyer Sınavı coşkusu

Peygamber Sevdalıları vakfı tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavına Siverekliler yoğun ilgi gösterdi.

Siverek’te 8 okulda düzenlenen sınava yaklaşık 2 bin 200 kişi başvurdu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörü Hüseyin Şeker, sınavın sorunsuz bir şekilde sona erdiğini belirterek, "10 noktada yaptığımız sınavlara yaklaşık 2 bin 200 kişi başvurdu. Söz konusu, Peygamberimizin hayatı oldu mu bu sınavda kaybetme yoktur. İnşallah siyeri okuyarak sınava giren kardeşlerimiz siyer ile tanıştılar. Daha önce siyer okuyanlar ise siyer bilgilerini tazelediler. Öncellikle sınavda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Viranşehir de siyer Sınavı coşkusu yaşandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen umre ödüllü siyer sınavı bu yıl "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla gerçekleşti.

Sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Viranşehir Koordinatörü Kamil Yıldırım, bu sınavı yapmalarının amacının Hazreti Muhammed'in hayatını okutturmak olduğunu belirtti.

Hazreti Peygamber'in çocuklar, gençler ve büyükler için rol model olmasını istediklerini vurgulayan, Yıldırım, "Her yıl olduğu gibi bu yılda Viranşehir'de Siyer Sınavını gerçekleştirdik. Siyer Sınavına Halkımız yoğun bir şekilde teveccüh göstermekte. Bu da halkımızın, Peygamber efendimizi ne kadar sevdiği ve ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir. İlçemizde 29 köy okulu, 2 merkez okulu olmak üzere toplam 31 merkezde sınavı gerçekleştirdik. Bu arada İlçe Milli Eğitim idarecileri, okul idarecileri ve öğretmenlerimiz hem destekte bulundular hem de büyük anlayış gösterdiler, Onlara da teşekkür ediyoruz. Amacımız insanların, Peygamber efendimizin hayatını anlamaları, hayatlarına tatbik etmeleridir. Bu gibi etkinliklerin faydalarının, toplumumuzun üzerindeki etkilerini görmekteyiz. İnsanlar ne zaman Peygamberimizin hayatından uzaklaştılarsa sorunların arttığını görüyoruz." dedi.

Siyer Sınavına katılan İsa Turuk, yapılan sınavın çok faydalı olduğunu belirterek, "Peygamberimiz, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş, her konuda bize örnek olmuş en büyük insandır.  Onu tanımak için bu sınavın çok faydalı olduğuna inanıyorum." diye belirtti.

Aziz İnan, "Böyle güzel bir çalışmayı yaptıklarından dolayı Allah Peygamber Sevdalıları Vakfından razı olsun. Bu fitne ve Ahir zamanda bugün burada Hazreti Peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınava katılması için kızını yerine getiren Baba Seydi Özçelik ise "Bu sınavın amacı bizler ve çocuklarımız dinimizi ve Peygamberimizin hayatını okuyup tanımamız içindir. Onu okuyup onu tanıdığımızda İslam dinini güçlendirmiş oluruz." dedi.

Sınava katılan öğrencilerden Hayriye Atım ile Zeliha Ağaoğlu ise, "Bu sınava girdiğimiz için çok mutluyuz çünkü sevgili Peygamberimizin hayatını öğrenmek onunla ilgili olayları öğrenmek çok güzel bir şeydi. Onu okuyarak hayatımıza bir şeyler kattık. Amacımız sadece kazanacağımız hediyeler değil Peygamberimizin hayatını okuyup kendi hayatımıza geçirerek ve onu kendimize örnek kılmaktır." ifadelerini kullandılar. (Abdurahman Uğurlu, Sabri Acet-İLKHA)





























































Bu haberler de ilginizi çekebilir