• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...
​Görme engellilerin Hazreti Muhammed sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl Türkiye genelinde 8’incisi düzenlenen umre ve bin bir çeşit ödüllü Siyer Sınavı, Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı Siyer Sınavı'nda görme engellilerde ter döktü.

Gazianteplilerin yoğun bir ilgi gösterdiği Siyer Sınavı'na görme engellilerin de katılması ve sınav heyecanı yaşaması peygamber sevgisinin engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından sınav öncesi sınava girecekleri kategorilerden kendileri için sesli olarak hazırlanan kitapları dinleyerek sınava hazırlanan, sınav günü ise kendilerine tahsis edilen ayrı bir sınıf ve birer yardımcı vasıtasıyla sınava katılan görme engellilerin sınav heyecanı dikkatlerden kaçmazken, peygamber sevgileri ise görülmeye değerdi.

Sınava katılacakları okullara aileleriyle birlikte gelen ve engelli oldukları halde Siyer Sınav'ına giren görme engelliler, İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada, sınavdan hiçbir karşılık beklemeden sadece Peygamber efendimize olan sevgilerinden dolayı böyle bir sınavı kaçırmak istemediklerini söylediler.

Hazreti Muhammed'e olan sevgilerinden dolayı bu sınava katıldıklarını ve bu sınava katıldıklarından dolayı da mutlu olduklarını belirten Zeynep Koç, engelli olmanın Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeye engel olmadığını söyledi.

"Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek için engel yoktur"

Koç, "Sınavı bir hocamızın vesilesiyle öğrendik. Sonra da sınav kaydımızı yaptık. Bu sınava ses kayıt cihazından dinleme yaparak hazırlandım. Her gün kulaklık ile ses kayıt cihazıyla sınav kitabını dinledim. Peygamber efendimizin doğum yılını öğrendim, O’nun yaşantısını yani peygamberimiz ile ilgili birçok şey öğrendim. Sınavım çok iyi geçti. Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek güzeldir. Zaten Peygamber efendimizin hayatını öğrenmemiz gerekir. Engelli olmamız Peygamber efendimizin hayatını öğrenmemize engel değildir." dedi.

"Engelli olmamız Peygamber efendimizi tanımaya ‘engel’ değildir"

Herkesin Hazreti Muhammed’in örnek hayatını öğrenmesi gerektiğini belirten Ayşenur Bozyılan da "Bu sınavı okuldaki bir hocam tavsiye etti. Ben de katılmayı istedim. Sınava ses kaydı ile hazırlandım. Daha sonra özet alarak notlar tuttum. Sınav çok güzel geçti. Engelli olmamız Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeye engel değildir. Herkes Peygamber efendimizin hayatını örnek almalıdır." diye konuştu.

"Herkes Peygamber efendimizin hayatını öğrenebilir"

Siyer Sınavı’na geçen yıl da katıldığını belirten Mehmet Can Durmuş, Hazreti Muhammed’in sevgisinin engel tanımadığını belirterek, "Hiçbir şey Peygamber efendimizin hayatına öğrenmemize asla engel değil. Bir insanın eli ayağı olmasın veya görmesin, yine de Peygamber efendimizin hayatını öğrenebilir. Bu sınav benim için önemliydi. Efendimizin hayatını öğrenmek için ben bu sınava girdim. Efendimizin hayatını bilmek, anlamak çok güzel bir duygudur. Bana bu sınava girmeyi tavsiye edenlere ve bu sınava hazırlayanlara ben çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Herkes bu sınava girebilir"

Halil Rahman Karaduman da "Siyer Sınavına ikinci defa giriyorum. Sorular bildiğim sorulardı, sınavım kolay geçti. Görende görmeyen de, konuşan da konuşmayanda herkes bu sınava girebilir. Peygamber efendimizin hayatını öğrenmekte engel yoktur. Bu sınavı düzenleyen vakıf yetkililerine de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Sınava ilk defa girdiğini belirten Damla Gül Yıldız da "Peygamber efendimizi çok seviyorum. Sınava girmeyi çok istiyordum. Onun için bu yıl sınava katıldım. Sınava sesli kitabı dinleyerek hazırlandım. Geçen yıl sınava katılamamıştım ama bu yıl katıldım. Sınava katıldığıma çok sevindim. Sorular çok güzeldi. Sınavım da iyi geçti." diye konuştu.

İlk defa Siyer Sınavı’na katıldığını belirten Nidagül Berk de geçen yıl da sınava katılmak istediğini ancak katılamadığı için çok üzüldüğünü belirterek, bu sene sınava katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Görme engelli öğrencilerin aileleri ise çocuklarının Siyer Sınavı'na katılmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu imkânı sağlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ettiler.

Ayşenur Bozyılan’ın babası Erol Bozyılan, "Çocuğumuz ile gurur duyuyoruz. Onun görmemesi veya az görmesi hiçbir şeye engel değildir. Kızım okuldan duymuş sınavın olduğunu, bize de kendisi söyledi. Biz de bu sınava girmesini tavsiye ettik." dedi.

"Peygamber efendimizi örnek alarak yaşamalıyız"

Mehmet Can Durmuş’un babası Bahtiyar Durmuş ise "Oğlum bu sınava daha önce de girmişti. Hayatta en önemli şeylerden bir tanesi de Peygamber efendimizin hayatını öğrenmektir. İnsanlar efendimizi örnek alarak yaşamalıdır. O’nun hadislerine göre yaşamamız kendimize çekidüzen vermemiz lazımdır. Zaten efendimiz de bunu hadisinde dile getirmiştir. Biz de çocuğumuzu bu doğrultuda yetiştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Görmemek bizim için engel değildir"

Nida Gül Berk’in annesi de "Kızım sınava girmeyi istiyordu. Geçen yılda istiyordu ama geç kalmıştık. Bu sene öğretmenlerinin aracılığıyla sınava katıldı. Sınava sesli kitabı dinleyerek hazırlandı. Vakıftan yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Peygamber efendimizi çok seviyoruz ve O’nun örnek hayatını öğrenmek için görmek, görmemek veya başka bir engelin olması hiçbir şekilde engel değildir. Biz zaten engel tanımıyoruz. Çocuğumuzu da öyle yetiştiriyoruz. Görmemek bizim için engel değildir." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir