• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Diyarbakır'da Siyer Sınavı heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde birçok kişinin katılımıyla düzenlenen Siyer Sınavı'nın 2019 yılı oturumu gerçekleştirildi.

Büyük bir heyecanla beklenen Siyer Sınavı'na Diyarbakır'dan 7'den 70'e binlerce kişi katıldı.

Kent merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere 40'ın üzerindeki okulda düzenlenen sınava katılanlar, Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup anlamanın kendilerine çok şey kazandırdığını belirttiler.

Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dördüncü kategoriden sınava giren Sena Yapıcı, Siyer Sınavı'nın güzel geçtiğini söyledi.

Yapıcı, "Hazırlayanlardan Allah razı olsun, sınav güzeldi. İnşallah Peygamber Efendimizin hayatını bir nebze de olsa hayatımıza geçirmiş olacağız. Sınava giren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Amaç, hediye veya herhangi bir şey kazanmak değil. Tamamıyla Peygamber Efendimizin hayatını okuyup hayatımıza geçirmektir. İnşallah hepimiz için faydası olmuştur. Kitabı iki defa okudum. Okurken önemli yerlerin altını çizdim, onlar bayağı yararlı oldu. Son kez gözden geçirdim. Çoğu sorular oralardan çıktı. Güzel bir sınavdı. Kardeşlerimiz her sene sınava girmeye devam etsinler. Gerçekten kaybedecekleri hiçbir şey yok. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin kimseye zararı yok." dedi.

"Sınavda ders çıkarmam gereken konular oldu"

Yunus Emre İlkokulunda ikinci kategoriden sınava katılan Hacer Eprem, şu ifadeleri kullandı: "Sınav soruları biraz zorlayıcıydı. Okuyana göre kolaydı ama biraz daha çaba gösterilmesi lazımdı. Kitabı bir defa okudum. Arkadaşlarımdan dinliyordum. Onlar okuduklarını anlatıyorlardı. Bu şekilde girmeme rağmen iyi geçti. Yaşıtlarım, peygamberimizin hayatını öğrenmeliler. Güzel ders alınacak bir yaşamı var peygamberimizin. O yüzden bu kitabı okumalarını herkesten rica ediyorum. Bu sınavda ders çıkarmam gereken konular oldu. Sahabelerin yaşamını öğrendim. Hazreti Hatice ile Hazreti Aişe'den bilgiler edindim."

Sınavının güzel geçtiğini anlatan Azad Çabuk, Siyer Sınavı'nı kazanmayı umduğunu dile getirdi.

"Tavsiyem, Hazreti Muhammed'in kitabını daima okumalarıdır"

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinde üçüncü kategoriden sınava katılan İsmail Alkan, "Sınav çok iyi geçti. Basitti, onun için erken çıktım. Kitabı iki defa okudum. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Onun neler yaptığını, Allah yolunda, Kur'an-ı Kerim yolundan nasıl gittiğini öğrendim. Çok güzeldi. Yaşıtlarıma tavsiyem, Hazreti Muhammed'in kitabını daima okumaları ve hayatını yaşamalarıdır." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatını anladım"

Dördüncü kategoriden sınava katılan Ahmet Çağlar ise "Sınav normal geçti. Peygamber Efendimizin hayatını anladım. Bilmediğim konuları öğrendim. Herkese bu sınava katılmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Ramazan Zeren - İLKHA)























































Bu haberler de ilginizi çekebilir