• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
İNHAP`tan Şiddete Son Verilmesi Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - İç ve dış gündemde meydana gelen olayları değerlendirmek, ayrıca platforma yeni üyelerin katılmasını görüşmek üzere Adıyaman`ın Kahta ilçesinde toplanan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), şiddete son verilmesi çağrısında bulundu.

Son günlerde meydana gelen şiddet ve çatışma ortamının hiç kimseye faydasının olmadığı belirtilen İNHAP açıklamasında, şiddete derhal son verilmesi istenerek, "Şemdinli ile başlayıp Antep`le devam eden şiddet sarmalının sivil ve masum insanlara yönelmiş olmasını şiddetle kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz.
 
Roboski örneğinde olduğu gibi şiddet kimden gelirse gelsin ister devletten ister PKK`den bunu lanetlediğimizi ve iki ateş arasında kalan mazlum ve mustazaf halkın bunu hakketmediğini belirtmek istiyoruz" denildi.
 
"Halk Bu Çözümsüzlüğe Mahkum ve Mecbur Değil"
"Geldiğimiz aşamada Kürtlerin hakkını savunma iddiasındaki PKK`nin sivil ve masum İnsanları hedef almasını, devletin ise bu meseleye askeri yöntemlerle yaklaşmasını ya da pansuman tedaviler üretmesini bir samimiyetsizlik örneği olarak görüyoruz" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, başta mazlum Kürt halkı olmak üzere Türkiye`de yaşayan bütün Müslüman halkların bu çözümsüzlüklere mahkûm ve mecbur olmadığı, kendi içinden çözümler üretebilecek iradeye sahip olduğu belirtildi.
 
Suriye Uyarısı
Suriye`de yaşanan olaylara da değinilen açıklamanın devamında, "Özellikle bu mesele üzerinde tırmandırılmaya çalışılan mezhep fitnesinin Müslümanlar arasında çok ciddi sorunlara yol açacağının farkında olunmasını istiyoruz.
İslam coğrafyasını kavimlere ve uluslara böldüğü halde istediğini alamayan küresel Siyonizm ve dünya emperyalizminin Şii ve Sünni ihtilafını körüklemek üzere ciddi çalışmalar yaptığı ve ciddi ödenekler ayırdığı bilinen bir gerçektir. Müslümanların bu oyuna gelmemesinin yegâne çaresi, Şiilerin Sünnileri, Sünnilerin de Şiileri Müslüman olarak görüp bütün hukuklarını İslam kardeşliği üzerine bina etmelerinin gerekliliğidir."
 
"Batılı Ülkelerin Suriye`ye Müdahalesini Reddediyoruz"
Beşşar Esed`in mezhep ve meşrebi ne olursa olsun zalim olması münasebetiyle devrilmesi gerektiğini ifade edilen açıklamada, başını ABD`nin çektiği batılı devletlerin Suriye`ye müdahalesi ise sert bir dille reddedilerek, İslam dünyasının Şiisi ve Sünnisi ile İslami hassasiyetleri zedelemeyecek bir çözümden yana olmaları gerektiği vurgulandı.
 
"Okullardaki Başörtü Sorunu Artık Yaşanmasın"
Okulların açılacak olması ile birlikte kanayan bir yara haline gelmiş olan başörtülü kız öğrencilerin okullara alınmaması ilkellik ve utancının artık yaşanmaması gerektiği belirtilen açıklamada, "Zorunlu eğitimin on iki yıla çıkarılması ile birlikte mütedeyyin ailelerin kız çocuklarını gönül rahatlığı ile her kademedeki okula gönderebilmelerinin önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır.
 
Bu cümleden, kılık kıyafet yönetmeliğinde meydana gelen değişiklikle kılık kıyafetin nasıl olması gerektiğini belirten amir bir hüküm bulunmamaktadır. Bu hususun velilerimizce özellikle bilinmesini ve 4+4+4 sistemindeki her kademeye çocuklarını başörtüsüyle göndermeleri gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz.
 
Bu konuda "Ağaç yaşken eğilir" atasözünde de açıkça belirtildiği gibi, Rabbimizin örtü konusundaki emrinin küçük yaştan itibaren çocuklarımıza benimsetilmesinin ancak bu şekilde mümkün olabileceğini düşünüyoruz" denildi.
 
Açıklamada son olarak şu talep ve önerilere yer verildi:
1 - Son yaşanan esef verici gelişmelerden de anlaşılacağı üzere, şiddeti sona erdirme konusunda hem devletin hem de PKK`nin tezleri iflas etmiştir. Bir an önce İslam kardeşliğini esas alan yeni alternatifler üretilmelidir.

2 - Suriye başta olmak üzere İslam ülkelerindeki zulüm ve şiddetin sona erdirilmesi noktasında, başını Mısır, İran ve Türkiye`nin çektiği ciddi bir İslam birliği oluşturulmalıdır.

3 - Artan talepler karşısında ihtiyaca cevap veremeyen İHL okullarının sayısında arttırılmaya gidilmelidir.

4 - Şu an ilköğretimin ikinci aşamasına geçen ara sınıf öğrencilerinin İHO`lara alınması konusunda gerekli yasal düzenleme bir önce yapılmalı ve bu eğitim öğretim dönemine yetiştirilmelidir.

PLATFORMA ÜYE OLAN DERNEKLER:
Şanlıurfa:Yar-Der; Mustazaflar Cemiyeti;Yakubiye Eğitim Kültür Derneği
Gaziantep:Mustazaflar Cemiyeti;Umut-Der;İlim-Der;Rahmet-Der
Adıyaman :Vahdet-Der
Kahta:Çağrı-Der
Viranşehir:Cami-Der
Ceylanpınar:Ensar-Der ;Bil-Eğitim-Der
Hilvan : Selam-Der
Birecik: Uhuvvet-Der
Nizip İhsan-Der
İskenderun İlim-Der (İbrahim Yılmaz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir