• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Barış Platformu`ndan Gaziantep Saldırısına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde Sivil Der, Kuyumcular Derneği, Kürt Kültür Merkezi Derneği, Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Siverek Eğitim Sen, Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası, Siverek İlçesi Muhtarlar Derneği, Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası`ndan oluşan Siverek Barış Platformu, Gaziantep`teki bombalı saldırı kınadı.


Platform sözcüsü Muzaffer Bayram tarafından yapılan açıklamada, içimizi burkan bir haberle bayramı geride bıraktıklarını söyledi. Hemen yanı başımızdaki Antep`te yaşanan acı olay nedeniyle dördü daha çocuk olan on masumun hayatını kaybettiğini hatırlatan Muzaffer Bayram, \"Acıyı yüreklerimizde hissetsek de, çaresizliğimizden kahrolsak da ateşin düştüğü yürekleri ne kadar teselli edebiliriz bilmiyoruz. Hayatını kaybedenlere Allahtan mağfiret ve rahmet; yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu coğrafyada bu kanın akmasına neden olan bu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Daha olayla ilgili soruşturmalar devam ederken Siverek ve Sivereklilerin isminin basında mahkûm edilmesi bizleri üzmüştür. Bu hukuka aykırı yaklaşımı kınıyoruz\" dedi.


Bayram sözlerini şöyle sürdürdü, \"İnsanların hayatına kasteden, onları yaşadıkları bu bölgelerden göçmelerine neden olan, yüreklerine korku salan, ocaklar söndüren, çocukları yetim bırakan, yoksullaştıran niyetleri, inançları, hesapları lanetliyoruz. Çözümün parçası olmayanları, ortamı gerenleri, karıştıranları, fırsatçıları, ikiyüzlüleri lanetliyoruz. Tüm hemşerilerimizi tepkilerini ortaya koymaya, tüm yapılanlara ve niyetlere inat kardeşlik kavramına ve yaşam hakkına koşulsuz şartsız sahip çıkmaya, barışa arka çıkmaya davet ediyoruz.\" (A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir